• DOLAR 32.296
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2408.2
  • ...
Sigarayı Bırakmak İçin  [k]BİRİM[/k] Açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Sigara içme oranının Türkiye`nin ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Şırnak birim doktoru Pratisyen Hekim Süreyya Aral, Şırnak`ta sigara içme yaşının Türkiye`de 11.9 olduğunu ancak Şırnak`ta sigara içme yaşının daha da düştüğünü belirtti. Ayrıca Aral ; Açılan Sigara Bırakma Birimine beklentilerinin üzerinde başvuru olduğunu sözlerine ekledi.

Sigara Bırakma Polikliniğinin haftada bir gün hizmet vereceğini belirten Şırnak Devlet hastanesi Başhekimi Suat Konuk, `` Sigara bırakma polikliniğimiz haftada bir gün hizmet verecektir. Her hafta Çarşamba günü sigara polikliniğinde nikotin bağımlılarına, sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olunacaktır. Bilindiği üzere, sigara kanser başta olmak üzere tüm hastalıkların anasıdır. İnşallah bu ünite Şırnak halkının sigara bırakmasına vesile olur.`` dedi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Dr. Süreyya Aral; Hedefimiz Psikolojik ve gerekiyorsa ücretsiz ilaç desteği ile tiryakilerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olmaktır." İfadelerini kullandı. Aral ; "Sigarayı bırakmadaki temel unsur, sigara içme alışkanlığı olan kişilerin zihinsel olarak kendilerini sigarayı bırakmaya hazır hissetmelerinden geçiyor.

Sigaranın zararlarının farkında olan ve çaba harcayıp kendi kendine bırakamayan ve sigarayı bırakma kararlılığı taşıyan herkes sigarayı bırakma polikliniği kapsamında tedaviye ikna etmeyi düşünüyoruz. Sigarayı bırakmaya karar veren sigara bağımlılarının randevulu olarak polikliniğe başvuruları kabul edilerek Çarşamba günleri poliklinik hizmeti verilecektir. Sigarayı bırakmak isteyen herkesi bekliyoruz. Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen herkes Poliklinik Randevularını 216 79 00 numaralı telefondan arayarak hizmetten faydalanabilir" dedi.

Rahmet Yürük - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir