• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Sağlıkta 2 bin 800 Kadro Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara yazılı açıklama yaparak, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş`in Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun`u ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüştüğünü kaydederek, yapılan görüşme sonucunda, Sağlık Bakanlığındaki memurlar için Görevde Yükselme Eğitim Duyurusu yapıldığını ifade etti.

Sağlık-Sen`in girişimleriyle, Sağlık Bakanlığında 2 bini Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği, 800`ü memur olmak üzere 2 bin 800 kadro ihdası yapılmasının sağlandığı belirtildi.

Bakanlıktan Talepler


Açıklamada Sağlık-Sen olarak, gerek Sağlık Bakanlığı nezdindeki girişimlerde gerekse de bu sene ilk defa yapılacak olan Toplu Sözleşme sürecinde; sözleşmeli personelin bir an önce kadroya geçirilmesi, sözleşmeli personele nakil ve tayin haklarının sağlanması, döner sermayenin emekliliğe de yansıtılması, idari unvanlar için Görevde Yükselme Sınavı açılması, Unvan Değişikliği Sınavının açılması, tüm branşlarda sağlık personeli için lisans tamamlama hakkının sağlanması, Genel İdari Hizmetlerdeki personelin mağduriyetlerinin giderilmesi ve tüm personelin mali ve özlük haklarında iyileştirmelerin yapılması konularının çözüme kavuşturulmasını istedikleri vurgulandı.

Veysi Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir