• DOLAR 32.223
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2458.983
  • ...
"Başkanlık sistemine geçilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun 470.hafta basın açıklamasının konusu gündemdeki cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Basın açıklanmasını İnsan hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin yaptı.

 

Basın açıklamasına katılanlar ellerinde, "Tam bağımsızlık için Cumhurbaşkanlığına hayır, başkanlık sistemi istiyoruz" pankartları taşıdılar.

 

Basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı makamının Kemalist oligarşi tarafından sistemin içine konulmuş bir sigorta olduğu, halkın özgür iradesinin tecellisine engel olduğu vurgulandı ve bu makamın kaldırılarak başkanlık sistemine geçilmesi önerildi.

 

Yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin, başkanlık seçimine dönüştürülmesi istenen açıklamada, "Başkanlıkla beraber Yeni Anayasa'nın yapımı da acilen tamamlanıp, içinde Cumhurbaşkanlığı makamı, Anayasa Mahkemesi gibi halkın meclisinin kararlarına set çeken kurumların olmadığı, karar verme konusunda tek yetkili kurumun, halkın meclisi olduğu, Kemalist oligarşinin tahakkümünden kurtarılmış, tam bağımsız bir Türkiye için halk referanduma gitmelidir." denildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir