• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
`Diyarbakırlılar  sabırsızca Pazar gününü bekliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Pazar Günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanı’nda, ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ temasıyla düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinli hakkında görüş belirten Diyarbakırlılar, mevlid etkinliğini dört gözle belirtiklerini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan mevlid etkinliğini sabırsızca beklediğini esnaf Faruk Dinç, “Ensarın Peygamberimizi Medine’de beklediği gibi, bizde aynen Pazar günü yapılacak olan etkinliği dört gözle bekliyoruz.” Dedi.

“Nisan ayı denilince kutlu doğum mevlitleri akıllara geliyor”
Nisan ayın denilince akıllara Peygamberimizin tüm âleme karşı olan şefkatinin akıllara geldiğini dile getiren Dinç, “Nisan ayı denince akla ilk olarak Allahın nebisi H.z Muhammed (s.a.v)akla geliyor. Bu ay rahmet ayı olduğu için Peygamber Efendimizin insanlara ve hayvanlara karşı merhametti akıllara geliyor. Nisan ayı denilince Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her sene köyler de, ilçeler de, iller de yaptığı Kutlu Doğum mevlitleri akıllara geliyor. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği Kutlu Doğum mevlit etkinliğine her yıl ailece katılıyoruz. Hatta biz akrabalarımızı ve komşularımızın hepsini de davet edip katılmalarını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Mevlit etkinliğin olduğu gün heyecandan yatamıyoruz”
İnsanların mevlit etkinliğine katılıp ta duygulanmamasının elde olmadığı bir duygu olduğunu sözlerine ekleyen Dinç, “Kutlu doğum etkinliğinden önce tıpkı Peygamber (a.s)’ın Medine’ deki ensarın onu beklediği gibi bizde o günü aynen o şekilde bekliyoruz. Normal günlerde sabah namazından sonra saat 9’e kadar yatıyoruz ama mevlit etkinliğin olduğu gün heyecandan yatamıyoruz. Kutlu doğum ayından dolayı esnafın indirim yapması Peygamberimize olan sevgilerini göstermesidir. Peygamber Efendimizin gelmesi ile bayanlar ölülümlerden kurtuldu bizde Nisan ayı yani Peygamberimizin doğduğu ayda bayanlara yardımcı olmayı olunması ve bayanlara karşı iyi davranılması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Esnaf Peygamber Efendimizin yaptığı ticaret gibi ticaret yapmalı”
Son olarak esnafa ve halka seslenen Dinç, “ Esnaf Peygamber Efendimizin yaptığı ticaret gibi dürüst ticaret yapmalarını ve ticarette asla hiçbir hile yapmadan halka indirim yaparak Peygamber Efendimizin muhabetini onların gönüllerine kurmalarına vesile olmalarını istiyorum. Pazar günü Peygamber Sevdalıların da gerçekleştireceği yürüyen kuran Hz. Muhammed Kutlu Doğum mevlidine bütün halkın yaşlı, genç, erkek, bayan demeden herkesin katılmasını istiyoruz.” Diye kaydetti.

(Ali Adiyaman / Hüseyin İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir