• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
`Peygamberin doğumu kurtuluşun müjdesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi adına yazılı açıklama yapan Şube Başkanı Ömer Evsen, Kutlu Doğum Haftasının, insanlığa mübarek olmasını ve kutlu doğum etkinliklerine herkesin akın akın gitmesi gerektiğini bildirdi.

Açıklamada, Diyarbakır halkının, peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır`da sahabe isminin geçtiği her işe dört elle sarılmayı bir vazife olarak görmesi gerektiği belirtildi.

“Resulullah’ın (sav) davasını anlamanın fırsatlarını kaçırmamalıyız”
Hz Muhammed`in (sav) davasının yeniden anlaşılması için yapılan kutlu doğumların insanlar için bir fırsat olduğunu bildiren Evsen, “İslam dininin yüce peygamberin doğumuyla şereflenmiş olan dünyamız, kendisine İslam dininin vahyedilmeye başlanmasıyla da kurtuluş müjdesini almıştır. Resulü Kibriya efendimizin davasının yeniden anlaşılması için bu bir fırsattır, bu fırsat iyi değerlendirilmelidir.” dedi.

“Peygamber ve sahabe isminin geçtiği her işe dört elle sarılmalıyız”
İnsanların kendi aralarındaki kin, buğz, haset ve kötü niyetleri bir tarafa bırakıp Hz Muhammed`in davası etrafında birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirten Evsen, "Diyarbakır peygamberler ve sahabeler şehri olarak içinde Allah, Peygamber ve Sahabe isminin geçtiği her işe dört elle sarılmayı kendine vazife bilmektedir. Allah bu tür programların sayısını arttırsın, bizlere Muhammedi Sevdayı yüceltmeyi nasip etsin.” diyerek açıklamasını bitirdi.  

(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir