• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
Pirema köyünde `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pirema`da düzenlenen etkinlik, çevre köylerden gelen vatandaşların da katılımıyla büyük coşku içinde gerçekleşti. 

Tüm köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik sırasında çok sayıda büyük baş hayvan kesilerek katılımcılara yemek ikram edildi. İlahi sanatçısı Bilal ve Remzi tarafından okunan ilahiler ise etkinliğe renk kattı.  

Molla Abdulbari Çelik Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam etti. Programda bölgemizin tanınmış âlimlerinden Molla Münir Şanlı, Kürtçe bir konuşma yaptı. 

Hz Peygamberin güzel ahlakına değinen Molla Münir Şanlı, “Peygamberlerin sonuncusu olan Hz Muhammed’in getirdiği Şeriat, kıyamete kadar devam edecektir.” dedi. 

Bizlerin O’nun ümmeti olmaktan iftihar duymamız gerektiğini ifade eden Molla Şanlı, “Resulullah’a Kitap, geldikten sonra bunların tebliğini gece-gündüz, yaz -kış demeden yaptı. İnsanlara bu güzel dini yaymak için durmadan tebliğ yaptı.” şeklinde konuştu. 

Peygamberimizin çektiği sıkıntılara da değinen Molla Şanlı, “Resulullah’ı devirebilmek için her türlü hile ve entrikalara başvurdular âmâ Peygamberimiz bütün bu oyun ve tuzaklara karşı taviz vermedi. Mekke’nin sokaklarında kâinatın efendisini, babasını, eziyete uğramış, tozlu topraklı bir şekilde gören Hz Fatma’ya Allah’ın Resulü; ‘Üzülme, bir gün bu din galip gelecektir.’ dediğini ifade etti. 

“Kuran ve sünnete sahip çıkalım”

Molla Şanlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslümanlarının şu an ki durumunu tek sebebi Peygamberin iki tane emaneti olan Kuran ve Sünneti terk etmesidir. Her kim bu iki emanete sahip çıkarsa dünya ve ahirette aziz olacaktır. 

Eğer biz Müslümanlar, Kuran ve Resulullahın sünnetini ailemize, evimize ve çocuklarımızın arasına getirirsek nasıl Arap halkı Hz. Muhammed ile aziz olduysa bu mazlum ve mustazaf Kürt halkı da aziz olacaktır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Abdulbari Çelik Hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. Programdan sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. 

Programdan sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden İslam Karadaş, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğe halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Karadaş, "Pirema köyünde bu mübarek ayın rahmet ve bereketinden bizler de faydalanmak istedik." dedi.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir