• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
Bitlis Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Müftülüğü, “Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. İsmail Eren Spor Kompleksi`nde düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba`ın protokole gül dağıtmasıyla devam etti. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş,  Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türkiye`nin birçok yerinde Peygamber Efendimize sevgi selinin oluştuğunu vurguladı.

Türkiye genelindeki bu sevgi selinin Bitlis`e de yansıdığını, ifade eden Pektaş, "Bu noktada gerek Kura`nı Kerim, gerekse Peygamber Efendimizin bize olan yol göstericiliği, geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Din samimiyettir. Yönetenin, yönetilene samimi olması gerekir. Bu samimiyeti gönlümüzde yaşattığımız sürece İslam sancağı dalgalanacaktır" dedi.

Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise, "Bütün peygamberlerin dahi ‘nefsi nefsi’ dediği bir anda’ ümmeti ümmeti’ diyen, bize çok düşkün olan Hz Muhammed efendimize sonsuz salat ve selamlar olsun. Cenabı Allah programımızı hayırlara vesile eylesin" diyerek Peygamber hayatından kesitler sundu.

Konuşmaların ardından, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, İslam İlimler Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, "Din ve Samimiyet" adlı bir konuşma yaptı.

Program, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Ömer Faruk Güney ve ekibinin ilahi seslendirmeleriyle devam etti. Program yapılan duayla sona erdi.

Programa, Vali Yardımcısı, Serdar Aslantaş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri, kanaat önderleri, imamlar, Medrese ve Kur’an Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir