• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
`Hz. Peygamberin Rehberiyeti` konulu program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’ in Nizip ilçesinde Nizip İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (Nida-Der)tarafından ‘insan yetiştirmede Hz. Peygamberin rehberiyeti’ adlı program yapıldı. Program belediye düğün salonunda saat 19.30’da başladı. Programa Siyer Araştırmaları Merkezi Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım Hoca konuşmacı olarak katıldı. 

Program Mustafa Özkılıç Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Nida-Der Başkanı Muhittin Açıkgözoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. Programda Nida-Der hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Söylenen ilahi ve ezgiler programa renk kattı. 

Muhammed Emin Yıldırım Hoca, şöyle konuştu: “Size bir soru sorsam? Niye Resulullah (SAV) sahabe yetiştiriyordu da biz neden sahabe gibi insanlar yetiştiremiyoruz. 

Babayız, anneyiz 20 yıl 25 yıl gözümüzden sakındırarak evlatlarımızı sinemizde saklıyoruz. Sonra bir gün evladımız evleniyor. Evlendiği günden itibaren anne, babayı tanımıyor. 

Hocayız medresede okulda emek vermişiz 5 sene 10 sene talebeler yetiştiriyoruz. Tam meyve toplayacağımız zaman mahsul elde edeceğimiz vakit talebe ortada yok. Verdiğimiz emek talebenin umurunda değil. O başka sevdalarda. 

Neden peki bir şey mi var ortada bizim ihmal ettiğimiz. Aslında bir şey değil çok şey var ihmal ettiğimizi. Biz insan yetiştirme denince aklımıza; alıp talebeyi evladı karşımıza konuşalım o da bizim konuştuklarımızdan etkilensin; Sahabe olsun çıksın istiyoruz. Böyle bir şey yok, hiçbir zamanda olmamıştır. Sahabeyi sahabe yapan bizzat peygamberimizin hayatı idi. O sahabe efendilerimiz Anadolu topraklarına geldikleri zamanda sözle değil amel ve hayatla yani tebliğden önce temsil ile onlara İslam’ı gösterdiler. İşte biz bunu ihmal ediyoruz. İman ettiğimiz içinde bir şeyler söyleyip görevimizi yaptığımızı zannedip faturayı çocuklarımıza kesiyoruz. 

Resulullah (SAV) çocuklarına bir gün bile namaz için tebliğde bulunmadı çocukları da namaz kılmamazlık yapmadı. Çünkü başlarında namaz kılan değil namaza kıyan değil namazı ardan çıkaran değil; namazı ikame eden bir babaları ve namaz için canını veren bir anneleri vardı. Bu yüzden her şey yaşayarak öğrendiler. Resulullah (SAV) insan yetiştirme konusunda bize rehber olmuştur. İnsan yetiştirme konusunda asıl örnek alınması gereken kişi Resulullah (SAV)’tır.”dedi. 

Program, Nida-Der Başkanı Muhittin Hocanın, Mehmet Emin Yıldırım Hocaya verdiği plaketle 21.30’da sona erdi.

(Bayram Çakar – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir