• DOLAR 32.526
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2417.174
  • ...
Onlar hesap yaparken
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir akrabasının düğünü vardı. Her ne kadar gitmeye istekli olmasa da orda bulundu. Herkeste bir telaş! Koşuşturmalar, süslenmeler, müzikler… Saçlarına şekil verenler… O bir köşede oturdu; onları acı acı izledi. Aslında buna bir dur demeliydi. İçindeki ses onu dürtüyordu. Ama ne yapabilirdi? Damadın babası bile karşı çıkamamıştı. Hele bir akrabası vardı ki onu ilk gördüğünde tesettürlüydü. Şimdi ise açıktı ama nasıl açık. Tanıyamamıştı bu yüzden. İçinin daha bir kavrulduğunu hissetti.
Yemek vakti gelmişti. Ona, “Haydi! Yemek hazır. Şu oda müsait!” demişlerdi. Odaya girince yerde yemeğin serilmiş olduğunu gördü. Tam girecekken koltuklarda oturan birkaç erkeği gördü. O odaya giremezdi. Mutfağa geldi. Bir akrabası “Erkek oldukları için mi girmiyorsunuz yoksa yabancı oldukları için mi?” dedi. Cevabı yengesi vermişti. İmanın amele yansımasını daha kavrayamamışlardı ne yazık ki.

Yağmur da ara ara yağıyor; bu da onları endişelendiriyordu. Dışarıda halay çekemeyecekleri için üzülüyorlardı. Balkondan dışarıyı izlerlerken kimi Allah`a dua ediyor; kimi de yerlerin çamurlanmasından dolayı kaygısını dile getiriyordu. Bir akrabası da “Başımıza taş yağsa da oynayacağız.” demişti. Bu söz çok ağır diye düşündü. “Mesela!” dedi, “Ben ölürsem düğün iptal olur. Böyle bir şey Allah için çok basit. Taş denince aklına fil ordusuyla Kâbe`yi yıkmaya gelen Ebrehe ve ordusu geldi. O kocaman orduyu gagalarında ve ayaklarında küçük taşlar bulunan ebabil kuşları biçilmiş ekine çevirmişti.”
Nihayet akşam oldu herkes aşağıya indi. O ise yukarıda kalmayı tercih etti. Hatta müzik seslerini duymamak için bir odaya kapanıp uyumaya çalıştı. Oyuna daha yeni ısınmışlardı ki bir haberle sarsıldılar. “Bir akrabaları bıçaklanmış ve hayatını kaybetmiş.” O sevinçli yüzleri bir anda tersine dönmüştü. Kimisi ağlarken kimisi “Ölecek gün bulamadı mı?” diye sinir küpüne dönmüştü. İşte “Başımıza taş yağsa da oynayacağız.” sözü her şeyi işiten ve gören Ğayretullah`ın zoruna gitmişti. İnsanlar bir hesap yaparken Fatır-ı Hâkim de başka bir hesap yapıyordu.
 

 Elif / Batman - Yaş: 19

Bu haberler de ilginizi çekebilir