• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Somali`nin Dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ey benim Mü’min kardeşim!
Uzaklarda bir dram yaşanıyor. Somali`de kardeşlerimizin dramı yaşanıyor. Eminim ki bu hepimizin yüreğini burkan bir dramdır. Bu dram öyle bir dram ki kelimelere dökmek mümkün değil. Eğer gerçekten kendimizi Mü’min olarak görüyorsak bu drama kayıtsız kalamayız! Kalmamalıyız!.. Neden? Çünkü bir Mü’min`e bir cefa hasıl olduğu zaman o cefa kendisine gelmiş gibi hisseder. Çünkü bu İslam`ın “İslam kardeşliği” sayesindedir. Bu da İslam`ın güzelliğindendir.
 

Bu aslında bütün fitneleri ortadan kaldıran İslam kardeşliğidir. Öyle değil mi? Yani biz “İslam” denilen yüce ve ilahi bir dine sahip olduğumuz için tâ Somali`deki Müslüman dramı bizi derinden üzüyor ve hüzünlendiriyor.
Ülkemizde gerçekten sevindirici yardımlar yapılıyor. Bu belki yeterli olmuyor. Ama gerçekten ciddi bir duyarlılık sözkonusu. Fakat ne acıdır ki batılı ülkelerden çıt bile çıkmıyor. Onca yardım dernekleri, onca vakıflar nerede? Evet nerede?
Ey işgalci ülkeler neredesiniz? Bir insanlık dramı yaşanırken bu ülkeler neden sesiz kalıyor?
Hatırlayalım. Nato Libya`ya girdiği zaman bütün batılı ülkeler silah yardımında bulunmaya başladılar. Hatta Fransa bir trilyon silah yardımı gönderdi Libya`ya.
 

Evet değerli kardeşim!
Şuanda Somali`de her dört dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor. Peki soruyor? Neden?
Nato Libya`ya girdiği zaman Fransa bu yardımı yaptı. Hem de bir hafta içinde.
Dünyanın gözü önünde yüzlerce çocuk açlıktan ölüyorken gönderdiği bir trilyon silah yardımının yarısını bil göndermez miydi? Gönderebilirdi. Ama işine gelmiyor. Çünkü oranın, o bölgelerin geri kalmış, fakir, dışarıya muhtaç kalmasını istiyor. Çünkü bu sayede onların denizlerine hakim olabilir, yer altı kaynaklarını alabilir, hatta bütün Avrupa ülkelerinin kimyasal artıklarını Somali denizlerine akıtabilir.
 

Evet değerli Mü’min kardeşim!
Mutlaka birgün bunların hesabı sorulacaktır. Çünkü mazlumun ahı yerde kalmayacak.
Bizim de daha bilinçli Müslümanlar olmamız kaydıyla Allah bizi mutlaka başarıya ulaştıracaktır.
Selam ve Dua ile...

 

Sümeyye Ayaz / İstanbul – Yaş: 30

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir