• DOLAR 32.214
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.961
  • ...
Ordu`da Kur`an-ı Kerim Meal Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke genelinde 175 bin başvurunun gerçekleştiği organizasyonda, 81 il, 500 ilçe, 833 okul, 7 bin 891 sınıfta, 10 bin gözetmen eşliğinde gerçekleştirilen sınavlar tamamlandı. Ordu`da ise ‘Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü`nün üstlendiği organizasyonda yarışmaya 3 bin 750 kişi başvuru yaptı. Sınavlar 11 ilçede 15 okulda ve Efirli Cezaevi`nde gerçekleştirildi.

Yarışma A kategorisi 14 yaş altı, B kategorisi 14-19 yaş ve C kategorisi 19 yaş üstü olmak üzere üç kategoride yapıldı. Ayrıca din görevlileri ve İlahiyat mezunları da D ve E kategorisinde katıldılar.

A, B, ve C kategorilerinde katılanların ödül töreni Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu`nda gerçekleşti. Her kategoride 1. olanlara bin lira, 2. olanlara 750 lira ve 3. olanlara 500 lira ödül verildi. C kategorisi 1. ve 2.`leri Ordu Efirli Cezaevi`nden çıktı.

Yarışma sonunda A kategorisinde Karşıyaka Ortaokulu`ndan Elif Çimiç birinci, Ordu İmam Hatip Ortaokulu`ndan Nurhan Beyza Düzgün ikinci ve Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi`nden Dilara Yıldırım üçüncü oldu.

B kategorisinde Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Rümeysa Özen birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Hümeyra Palavar ikinci, Ordu Fen Lisesi`nden Sema Nur Topal üçüncü oldu.

C kategorisinde ise Ordu Efirli Cezaevi`nden Ömer S. birinci, Mehmet C. ikinci oldular.

Yarışmada A kategorisi ödüllerini Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş takdim etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir