• DOLAR 32.161
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Hazro`nun  Dadaş köyü,`Lebeyk ya Resulullah`dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Hazro ilçesine bağlı Dadaş köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  ilahi sanatçısı Bilal ve Özcan’ın ezgileri ile devam etti. Ahmet Şanlı ve Recep Uyan’ın mevlid-i şerifi okumasıyla devam eden programda katılımcıların duygulandığı görüldü.

Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Münir Şanlı, İslam dininin büyük sıkıntı, eziyet, zorluklarla yayıldığını ve bölgeye geldiğini belirterek, “İslam dininin bize ulaşmasında büyük bedeller ödeyen Hz. Resulullah ve sahabelerinin haklarını ödeyemeyiz, ancak bizler de onlar gibi çalışarak bu vebalin altından kurtulabiliriz.“ diyerek her Müslüman’ın sahabeler  gibi İslam dinini tebliğ etmesi gerektiğini ifade etti.

 İslam’dan önce insanların içinde bulunduğu durum ile ilgili örnekler  veren molla Münir, “kız çocuğu shibi olan Araplar bu durumu kendileri için ayıp görüyor ve kendi öz çocuklarını kendi elleri ile toprağa, kuma gömüyordular. Memleketimizde ise insanlar ateşe tapıyor, cehalette o kadar ileri gitmiştiler ki kendi kızları ile eveleniyordular“ diyerek insanların içinde bulunduğu kötü durumun Hz. Muhammed’in mücadelesi ile sahabelerinin temiz, saf, kusursuz İslam dini ile tanıştıklarını belirtti.

 Şanlı, Sahabeler nasıl İslam davası uğruna bedeller ödeyerek çalıştılar, bugün de tüm dünyada olduğu gibi Kürdistan coğrafyasında da Muhammedi mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Gerekirse bu uğurda mallarını, canlarını verdiler fakat davalarından taviz vermediler. Hz. Muhammed vefat etmeden önce Müslümanlara iki emanet bıraktı.  Hz. Resulullah bunlara sarılan aziz, galip, el üstünde olacak, bunlara sırtını dönen zelil, işgal altında olacak, eziyet göreceğini ifade etmiştir. Bu iki şey Allah’ın kitabı Kuran’ı Kerim ve Hz. Peygamberin sünnetidir’’ diyerek Müslümanların bugün içinde bulunduğu bu kötü halin Kuran’ı Kerim ve Sünnete hakkıyla sahip çıkamamanın olduğunu vurguladı.
 
Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ezgiler kutlu doğum programına renk kattı. 

Son olarak Özlem ajans santçılarının seslendirdikleri ilahiler ile programı renklendirdiler..

 Program molla Abdulbari Çelik hocanın duasıyla sona erdi.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir