• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Palu Kutlu Doğumla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Yeni İHYA DER Palu Temsilciliği düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, ilçe halkının katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Çarşısı Önünde düzenlenen etkinlik saat 13.30’da Hafız Ömer Karataş Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İbrahim Meydanoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ocak konuşmsında, “İslamın son ve yüce Peygamberi (sav), kâinatın efendisi Hatemül Enbiya, Allah’ın sevgilisi varlığıyla ve sözleriyle insanlığa büyük mutluluk getirmiştir. O aziz Peygamber: Habib-i Edip, Ruh-u Seyyidil Enamdır. O Sadıkul Masduk’tur.” dedi.

Mevlithanlar Sofi İbrahim Güngören ve Hacı Nusret Kağıtçıoğlunun Mevlidi-i Şerifin okumasıyla program devam etti.

Ardından Kervan İlahi Grubu, seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinliğe Konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Sait Şahin katıldı. Şahin Hoca yaptığı konuşmada, Peygamberin doğumunun sıradan bir doğum olmadığından belirterek, Nisan ayındayız ve Nisan ayı Resulullah (sas)ın doğduğu aydır. Bu yüzden bu ay değerli bir aydır. Bu ayın içinde Resulullah’ın (sav) doğum günü olduğundan dolayı değerli bir aydır. Resulullahın (sav) doğumu sıradan bir hadise değildir. Onun doğumu sıradan bir doğum değildir. Onun doğumu sıradan bir doğum olmadığı için, yeryüzünün pek çok olağanüstü hadiseleri onun doğumu esnasında gerçekleşmiştir. Ben onları tek tek saymayacağım ama Peygamberlerin doğumları önemli doğumlardır.

Allahın Peygamberleri insanlara hidayet kaynağı olsun diye küfrün karanlığından hidayetin aydınlığına, cehaletten, fuhuştan, ahlaksızlık tan zulümden adalete, aydınlığa, kurtuluşa, ahlaka taşısınlar diye peygamberlerini gönderiyor. Peygamberlerin doğumları önemli günlerdir. O yüzden Allahu Teâlâ Kur’an-ı Kerimde Hz. Yahya(as)ve Hz. İsa(as)la alakalı olarak onların doğum günlerinde onlara selam söylüyor. Meryem süresinde; ‘Selam olsun onun üzerine selam olsun Yahya’nın üzerine, doğduğu günde ona selam olsun. Öleceği günde ona selam olsun ve yeniden diriltileceği günde de ona selam olsun. Hz. İsa(as)hakkında Allahu Teâlâ yine Meryem Süresinde buyuruyor;’ Selam olsun doğduğum günde benim üzerime ve selam olsun öleceğim günde ve selam olsun insanların yeniden diriltilip Allahın huzuruna döndürüleceği günde.’ Değerli kardeşler bu yönüyle Peygamber(sav) doğumu önemli bir doğumdur ve doğduğu gün önemlidir.

Bizde bu yüzden Türkiye’nin dört bir tarafında doğusunda, batısında hatta Avrupa’sında yıllardır Peygamber(sas)ın doğumuyla ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Asıl amacımız birinci gayemiz onun doğduğu günde ayda ona selam göndermektir.

Said Şahin’in konuşmasının ardından, İhya Kız İlahi Grubunun okuduğu ilahilerden sonra Kervan İlahi Grubu birbirinden güzel ilahilerle izleyicileri coşturdu.

Kutlu Doğum etkinliği okunan salâvatların, hatimlerin ve Yasinlerin sayısı söylendikten sonra sona erdi.

(Ebubekir Alkan- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir