• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Kızıltepe Belediye Başkanı makamında vuruldu (YENİLENDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- 30 Mart yerel  seçimlerinde BDP’den Kızıltepe Belediye başkanlığına seçilen İsmail Asi Başkanlık makamında kendisini tebrik etmek için gelen misafirlerin, içinde susturucu olduğu sanılan tabancayla bacaklarından vuruldu.

Pazartesi günü mazbatasını alarak göreve başlayan belediye Başkanı İsmail Asi vatandaşların tebriklerini kabul ettiği makamında, ziyaretçileri arasında bulunan 3 kişinin saldırısına uğradığı ve silahla iki bacağından vurulduğu belirtildi.

Mardin Valiliği`nden konu hakkında yapılan açıklamada, olayla ilgili bir kişinin göz altına alındığı, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Valilik  açıklamasında, şöyle denildi:

" İlimiz Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı İsmail Asi, bugün makamında saat 16.00 sıralarında uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralanmış olup, ayakta yapılan tedavisinden sonra kısa süreli müşahadeye alınmıştır. Hayati tehlikesi yoktur. Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli yakalanmıştır." 

Bu arada, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Belediye Başkanı İsmail Asi ile görüşmek için belediyeye gelen saldırganların, Eşbaşkan Leyla Salman`ın kendilerine yardımcı olmak istemesine rağmen Asi ile özel görüşme talep ettiği belirtildi. 

Bir süre bekledikten sonra Ası`nın makamını ziyaret eden saldırganların, ateş açtıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştığı, saldırganlardan O.A`nın vatandaşlar tarafından yakalandığı öğrenildi.

Vatandaşlar tarafından belediye dışında yakalanan zanlılardan birinin,  linç edilmek istendiği,  polisin gaz sıkarak zanlıyı kalabalığın elinden aldığı öğrenildi . Kaçan diğer iki zanlının yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

İki bacağının diz altından vurulan Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, olaydan sonra  belediyede yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi edilmek üzere ambulans ile Kızıltepe Devlet hastanesine kaldırıldı.

Olayın ardından konuyla ilgili olarak Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’ten alınan bilgiye göre saldırıyı gerçekleştirenlerden biri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şahsın Mardin`in Savur ilçesine kayıtlı  Orhan Akın (20) olduğunu bildirdi. 

Olayın ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk  burada yaptığı açıklamada, saldıranların 3 kişi olduğunu ve birinin yakalandığı bilgisini aldıklarını, saldırıda iki bacağından yaralanan Asi`nin hayati riskinin şimdilik bulunmadığını, ancak genel olarak sağlık durumuyla ilgili konuşmak için erken olduğunu söyledi. 

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir