• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Basel Said Nursi Vakfı`ndan taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASEL- Hizbullah Cemaati öncülerinden alim ve mütefekkir muhterem Mehmet Sudan Hoca`nın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımlayan Avrupa Basel Said Nursi Vakfı müdavimleri Mehmet Sudan’ın ömrü boyunca İslami hizmetlerde bir an bile geri kalmadığını belirtiler.

“İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun”
Said Nursi Vakfı’nın yayımladığı taziye mesajında, “Hizbullah Cemaati öncülerinden Alim ve Mütefekkir muhterem Mehmet Sudan Hoca`nın vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Ömrünü İslam`a hizmet ile geçiren Mehmet Hocamıza Rabbimizden Rahmet dilerken ailesine ve mensubu olduğu camianın mensuplarına taziyelerimizi sunarız.” Denildi.

Mesajın devamında merhum Sudan’ın İslami hizmetlere değinilerek, “Ömrü boyunca İslami hizmetlerden bir an bile geri kalmayan ve bu yolda yıllarca hicret yurtlarında ve zindanlarda kalan merhumun bu hayatının ona cennet kapılarını açmasını dilerken sevenlerinin onun davasını sürdürme konusundaki kararlığının da farkındayız. Bizler Basel Said Nursi Vakfı müdavimleri olarak bir kez daha Merhuma Allah Azze ve Celle`den rahmet dilerken yarın Cuma namazını müteakiben Merhum için gıyabi cenaze namazı kılacağımızı ve ayrıca da hatim kampanyası başlatacağımızı belirtiriz. ”İfadelerine yer verildi. 

Taziye mesajında, Avrupa`da faaliyet gösteren İslami kardeş vakıf ve dernekler bu konuda duyarlı olmaya, gıyabi cenaze namazı kılmaya ve hatim kampanyaları başlatmaya davet edildi. 

Son olarak, “Son olarak bir kez daha Merhumun Ailesine, Camiasına ve sevenlerine taziyelerimizi sunarken Merhuma da Rabbimizden rahmet dileriz.” İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir