• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avrupa`nın Birçok Kentinde Gazze`ye Uygulanan Abluka Protesto Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`daki insan hakları örgütleri, sekiz yıldır Gazze Şeridi`ne uygulanan ve Mısır`daki darbenin ardından daha da ağırlaşan ablukayı protesto etmek amacıyla birçok Avrupa başkentinde aynı anda gösteriler düzenlemeyi planlıyor.

Merkezi Brüksel`de bulunan Gazze Ablukasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi, 26 Nisan Cumartesi günü 30`dan fazla Avrupa kentinde Gazze`ye uygulanan ablukayı ve Mısır`ın ablukayı ağırlaştıran politikalarını protesto gösterileri düzenlenmesi için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Avrupa Girişimi, bugün (10 Nisan Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi`ndeki durumun her geçen gün kötüye gittiğini ve küçük bir toprak parçasına İsrail`in ve Mısır`ın birlikte uyguladığı ablukanın daha da ağırlaştığını söyledi.

Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukadan ve sonuçlarından İsrail ve Mısır`ın birlikte sorumlu olduğuna dikkat çeken Avrupa Girişimi, 1.8 milyonu aşkın Filistinlinin topluca cezalandırıldığını ve seyahat hürriyetlerinin engellendiğini ifade etti.

Yakıt yetersizliği ve elektrik kısıntısı nedeniyle onlarca hastanın hayatını kaybettiğini, atık su arıtma tesislerinin çalışmasının birçok kez durduğunu ve caddeleri atık suların bastığını belirten Avrupa Girişimi, abluka nedeniyle Gazze Şeridi`ndeki fabrika ve atölyelerin yüzde 60`ının kapatıldığını söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir