• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
O davada duruşma ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve beraberindeki 14 kişi, Giza`daki El-Bahru`l Azam Caddesi`nde geçen yıl temmuz ayında meydana gelen olaylarda, "göstericileri şiddete teşvik" suçlamasıyla Polis Akademisi binasında hakim karşısına çıktı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, eksik evrakların tamamlanması ve incelenmesi için davanın 23 Nisan`a ertelenmesi yönünde karar verdi. Sanıkların karara karşı çıkarak duruşmada askeri yönetim karşıtı sloganlar attığı belirtildi.

Dava kapsamında Bedii`nin yanı sıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi ve eski Tedarik Bakanı Basim el-Avde`nin de bulunduğu 15 sanık yargılanıyor.

Öte yandan aynı mahkeme, aralarında Katar merkezli El-Cezire kanalı çalışanlarından 4 kişinin de bulunduğu Mısırlı ve yabancı uyruklu 20 sanığın, "İhvan mensuplarıyla Kahire`deki bir otelin iki odasını basın ofisi gibi kullanarak, iç işlerine zarar veren söylenti ve yalan haberleri yetkili mercilerin izni olmadan Katar`daki El-Cezire kanalına servis etmek", "yalan haber yayımlamak" ve "terör örgütüne destek vermek" suçlamasıyla yargılandığı davayı 22 Nisan`a erteledi.

Sanıkların avukatı, mahkemenin duruşmada delil olarak bazı görüntüler yayımladığını ancak bunların Kenya ve Somali`de çekildiğini, davayla ilgisinin olmadığını kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir