• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
 Mehmet Sudan Hoca Hakka Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Sudan Hoca tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde hakkın rahmetine kavuştu. Sudan Hoca, öğle namazına müteakiben Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Mardin Kapı Asri Mezarlığında defnedildi.

Ömrünü İslami davaya adayan ve İslam davası için yıllarını zindanlarda geçiren bölgenin yetiştirmiş olduğu İslam alimi ve kanaat önderlerinden Mehmet Sudan Hoca, tedavi gördüğü hastanede bugün 03.00 sıralarında hakkın rahmetine kavuştu.
Dünden bu yana yattığı Dicle Üniversitesi Onkoloji hastanesinde bilinci kapalı vaziyette yoğun bakımda tutulan Sudan Hoca`nın sağlık durumu, son birkaç gündür kötüye gitmiş ve dün itibariyle bilinci kapalı ve baygın halde yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutulduğu belirtilmişti.

İslam`a hizmet yolunda büyük fedakârlıklarda bulunan Sudan Hoca, akciğer kanseriydi ve ocak ayından bu yana yattığı Dicle Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde Kemoterapi tedavisi görüyordu.

Doğruhaber ailesi olarak Yüce Rabbimizden merhum alim Mehmet Sudan Hocaya rahmet diliyor. Başta ailesi olmak üzere tüm yakın akraba, dost ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Allah mekanını cennet eylesin inşallah…

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir