• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Kızıltepe`de bilim fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesi Kızıltepe Anadolu Lisesinde TÜBİTAK bilim fuarları destekleme programı çerçevesinde bilim fuarı açıldı. Açılışa Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvanc,  İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, kurum amirleri, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. 

TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Kızıltepe Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 30 proje, okul bahçesinde sergilendi. 2 gün sürecek fuarda Kızıltepe’deki öğrenciler gezebilecek ve öğrencilerin daha çok proje hazırlamaları için projeler hakkında bilgilendirmeler yapılacak. 

Açılışta bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Mardin ilimizin bu gibi projelere katılımının düşük olduğu başarılı proje sayısının az olduğunu gördük. Bu konulara daha çok eğilmemiz lazım. Bizim için eğitim en büyük sorunlarımızdan birisi Mardin ve Kızıltepe için çok ciddi uğraşlar veriyoruz. Hem akademik manada başarı hem de ahlaki değerler konusunda çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için mesaimizin büyük bir çoğunluğunu eğitime sarf etmemiz lazım. Bilgi uğraşmak çok önemlidir lise çağında bilgi üretmek öğrenciye tecrübe kazandırır. Biz bilgi çağında yaşıyoruz bilgiye ulaşmak ve kullanmak hedef olmuştur. Bilgiye ulaşmak konusunda en önemli unsur insan unsurudur. Dünyada insanı en iyi eğiten milletlerin önde ve başarılı görüyoruz ortak fikirlerin bir araya gelip bilgiye ulaşması bilgi üretmesi çok önemlidir bu konuda eksikliklerimizi giderip gereken çabayı sarf edeceğiz. ”dedi. 

Proje sorumlusu Masum Oktay da amaçlarının öğrencilere projelerin önemini göstermek ve öğrencilerin daha çok proje yapmaları konusunda eğitmek olduğunu belirtti. 

Okul müdürü Hamdullah Erdem ise, bilim fuarlarının öğrencilerin bilinçli yetiştirmelerine katkı sağladığını söyleyerek çevreye farklı bir gözle bakmalarının sağladığını ifade etti. 

Daha sonra Kaymakam ve beraberindeki heyet bilim fuarı sergisi açılışını yaptıktan sonra öğrencilerin sergilemiş olduğu projeleri tek tek gezip onlarla sohbet etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir