• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karakoçan`da `Kutlu Doğum` sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ – Peygamber Sevdalıları Platformu, Karakoçan ilçesinde ‘Yürüyen Kur`an’  konulu kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kürtçe ve Türkçe okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından sahneye gelen Özlem Ajans sanatçıları ile küçük kızlardan oluşan İhya Kız İlahi Grubu, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle kalplerdeki Muhammedi sevdayı coşturdu.

 Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi yazarlarından Sait Şahin, salat ve selamın önemine dikkat çekerek, "Değerli kardeşler Nisan ayındayız. Nisan ayı Resulallah (sav)`in miladi takvime göre doğduğu aydır. Bizler onun doğduğu ayın günlerinde meydanlarda toplanıp O`na selam ve salât gönderiyoruz. O`na selam ve salât göndermek bir ibadettir. O`nu selamlamak ve O`na salât getirmek değer ve şeref kazanmaktır."dedi.

 “O, size çok düşkündür”

Konuşmasında Peygamber efendimiz (sav)`in insanlara verdiği öneme değinen Şahin:"Peygamber, Kur`an`ın ifadesiyle `Andolsun sizin içinizden size bir peygamber geldi. Sizin başınıza gelenler O`nu çok üzer. Başınıza gelen musibetler O`nu çok üzer, O`na çok ağır gelir. Size çok düşkündür. Sizin üzerinize titrer. Dünyanızın da ahiretinizin de saadeti için sizin üzerinize titrer.` Titremedi mi değerli kardeşler? Yetimler üzerine titremedi mi? Kadınlar üzerine titremedi mi? Kız çocukları üzerine titremedi mi? Babaları onları diri diri gömerken yıllar sonra Resulallah(sav)`e anlatırken o taş kalpli babanın gözlerinde yaş süzülmezken Resulallah o kız çocuğu için ağlamadı mı ve köleler için mücadele etmedi mi? Onları aziz kılmadı mı? Şerefli kılmadı mı? Efendileriyle eşit pozisyona getirmedi mi?" diyerek peygamber efendimizin Müslümanlara olan düşkünlüğünü anlattı.

 İzmir`den kendisine bir alevinin yolladığı mesajı halka okuyan Şahin:" Değerli kardeşler İzmir`den bir alevi kardeşimiz bana mesaj göndermişti. Diyor ki, `Utanıyorum ya Resulallah! Sen ümmetin için geceler boyu ağlarken biz ise acınacak acınacak halimize ağlamadık. Sen, geceler boyu teheccüd namazı kılarken biz beş vakit namazlarımızı saçma bahanelerle terk ettik. Sen, günde 70 defa tövbe ederken biz ise haramda boğulduk. Sen, âlimler peygamberlerin varisidir derken biz ise arkasından gidilecek ne âlim ne de varis bulabildik.` Değerli kardeşler bu alevi kardeşimizin mesajını okurken gözyaşlarımı tutamamıştım." İfadelerini kullandı.

 “Biz O`nu okuyoruz, tanıyoruz ve seviyoruz”

Daha sonra mikrofonu alan Molla Kerbela Şanlı ise Kürtçe konuşma yaparak:" Ey aziz Müslümanlar! Bu asrımızda herkes keyf ve zevkinin ardına düşmüş, herkes heva ve heveslerine düşmüşken biz de peygamberimizin yoluna düştük. Biz O`nu okuyoruz, tanıyoruz ve seviyoruz. Biz O`na salâvat getiriyoruz. Peygamber efendimiz(sav) şöyle buyuruyor,` İnsanların zevk ve keyfinin peşinden gittiği asırda bazı insanlar da benim sünnetime tutunurlar. İşte o asırda o insanlara 100 şehit sevabı vardır.` Ey ana ve bacılarım ne 10, ne 20, ne 50, tam 100 şehidin sevabı ve mükâfatından bahsediyoruz. Kime vardır bu mükâfat? İşte o kendi zamanlarındaki ümmetin fesada gittiklerinde kimse peygamberi kendine dert etmediğinde, kimse peygamberi merak etmediğinde o insanlar ki kendine dert ve merak edenler için büyük mükâfat ve hayır vardır."dedi.

 Halkın büyük ilgiyle izlediği "Yürüyen Kur`an" konulu kutlu doğum etkinliği ilahi ve marşlar ile son buldu.  (Ömer Nas / Yasin Kavaklı – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir