• DOLAR 32.193
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2452.803
  • ...
Palu köylerinde Kutlu Doğum etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Yeni İhya Der Palu Temsilciliği Kutlu Doğum Startı verdi. İlk etkinlik Elazığ’ın Palu ilçesi Karasalkım (Alkatyan)köyünde başlattı. Karasalkım (Alkatyan)köyünde taziye evinde yapılacak olan etkinlik yer darlığı ve bayanlara yer olmaması nedeniyle köylüler gelen davetlileri camiye yönlendirdiler. 

Etkinlik, yatsı namazından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanlar Sofi İbrahim Güngören ve Veysel Kağıtçıoğlu mevlit okudular. Kervan İlahi Grubu sanatçısı Muharrem’in söylediği kaside ve ilahilerle camide duygusal anlar yaşandı. 

Etkinlikte Hafız Murat Hoca’’ Yürüyen Kur’an HZ Muhammed(sav)’’ başlığı altında bir konuşma yaptı. Hafız Murat Hoca Kur’ana sarılan insanların nasıl aziz olduklarını ve Kur’an’ın insanları nasıl yücelttiğinden bahsetti.

“Bizi Birbirimize Bağlayan O (sav)’dir”
Hafız Murat Hoca daha sonra, “Bugün buraya hepimizden daha kıymetli olan Hz. Muhammed (sav) için bir araya geldik. Eğer O olmasaydı biz karanlıklar içerisinde, zulumat içerisinde ve yolumuzu kaybetmiş bir şekilde ne yapacağını bilmeyen bir insanlık haline gelecektik. O (sav)’dir bizi birbirimize bağlayan. O dur bizi şu an bir arada tutan. İşte o dur bize şuanda hayat veren. Kendisi veda hutbesine çıktığızaman karşısında yüz binler olan sahabelere şu sözü söylüyor.’’Size iki emanet bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldıkça asla delalete düşmezsiniz. Bunlar Allahın kitabı olan Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir” Dedi. 

“Onun Ahlakı Kur’an’dı”
Resulullah (sav) ahlakı neydi diye soran Hafız Murat Hoca, “O’nun ahlakı Kur’andı. O’nun hayatının ve onun yetiştirdiği talebelerden şöyle bir misal alalım; ‘Musab bin Umeyr, zengin malı mülkü çok, yakışıklı bir genç. Ama içinde bir boşluk var. O boşluğu bir türlü dolduramıyor. Putlara tapıyor olmuyor, içki içiyor olmuyor. En sonunda duyuyor ki bir çağrı bir seda yükselmiş. O zenginliğiyle o boşluğu hissettiği için koşa koşa o çağrıya gidiyor. Peygamber davetine icabet ediyor. Kuran’ın davetine icabet edince Musab bambaşka oluyor. Kur’an insanın hayatını tamamen değiştirir.’ifadelerine yer verdi. 

Etkinlik Grup Kervan sanatçısı Muharrem’in söylediği ilahilerden sonra yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA-Ebubekir Alkan)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir