• DOLAR 32.29
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Umreciler kutsal topraklara uğurlandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 yılı umre organizasyonuyla Batman’dan umreye gitmek üzere 135 kişi törenle uğurlandı. 

İl Müftülüğü önünde toplanan Batman kafilesinden toplam 135 umre yolcusu ve yakınlarına İl Müftüsü Hasan Çağlar bir konuşma yaptı. Çağlar konuşmasında, “Sizleri Allah’a ve Resulullah’a uğurlamaktan son derece mutluyuz.” dedi. 

Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, doğrudan Allah’a ve Resulüne giden bir yolculuk olduğunu vurgulayan Çağlar, “Muhammed Mustafa’nın memleketine, onun huzuruna, onun camisinde ibadet etmeye, salavat ve selamlarınızı bizzat ona arz etmeye gidiyorsunuz. Medine’de kaldığınız süre içerisinde ona layık bir duruş sergilemelisiniz. Namazlarınızı Mescidi-i Nebevide kılmaya özen gösterip çarşı ve pazarlarda vaktinizi boşa harcamayın.” ifadelerini kullandı. 

Her Müslüman Allah`ın emrettiği bir ibadet olan hacca gitmek istediğini ama gerek fiziki şartlar gerek diğer maddi sebeplerden dolayı herkesin gidemediğini ve bu hasretini umre ile giderme imkânımız olduğunu söyleyen Çağlar, “Medine’de Resulullah (sav)’ın Mekke’de ise Allah’ın misafirlerisiniz. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi Allah’a giden heyetler vardır. Bu heyetler hacca, umreye ve İslamı yaymak için yola çıkanlardır ve sizde bu heyetin içinde olan delegesiniz. Mekke’ye ihramlarla gideceksiniz İlahi aşkla yeryüzünün en mukaddes yeri olan kıblemiz Kabe’nin etrafında döneceksiniz. bedeniniz Kabe’nin etrafında dönerken kalpleriniz Allah’ın zikri etrafında dönmelidir. Tavafınız ve ibadetinizle tekâmül edin.” diyerek umrecilerin sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde gidip dönmeleri temennisiyle konuşmasına son verdi. 

Umrecilerin ve yakınlarının duygulu anların yaşandığı törende umreciler, Diyarbakır Havalimanından kutsal topraklara yolculuk yapmak üzere dua ve tekbirlerle Batman’dan Diyarbakır iline uğurlandılar. 

2013-2014 yılı için Batman’dan şuana kadar toplam 502 kişi umre turları için kayıt yaptırdı. Halen umre turları kayıtları İl Müftülüğünde devam ediyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir