• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Suriyeli aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Suriye’deki iç savaştan kaçıp, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bahçesinde yaklaşık bir aydan beridir yaşam mücadelesi veren Suriyeli Mehmet Ali ailesi, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Yemeklerini bahçede yaktıkları ateşle pişirmeye çalışan aile, battaniye ile yaptıkları çadır içerisinde ise banyo ihtiyaçları gidermeye çalışıyor. 

İlke Haber Ajansı’na konuşan aile reisi Mehmet Ali şunları söyledi: “Bir aydan beridir buradayız. Çocuklar aç, yemek istiyoruz. Bize yardım etsinler. Param yok. Eşim ve iki çocuğum var, bize yardım edin. Bana iş verin çalışayım.” 

Otogar esnafından Abdullah Taner, hayırsever vatandaşlara seslenerek şunları söyledi: “Oluşan Suriye savaşından dolayı mağdur olan insanlar bu taraflara gelmişler. Bir aydan beridir bu aile otogarda yatıp kalkıyor. Burada banyo ihtiyaçlarını gideriyorlar. Paraları olmadığı içinde çocukları ile birlikle dilencilik yapıyorlar. Hayırsever vatandaşlardan bu duruma yardım etmelerini bekliyoruz. Sabah yemeklerini bazen otogar esnafı veriyor. Sularını buradaki esnaflar karşılıyorlar. Düzenli bir yerleri olursa daha iyi olur. Duyarlı hayırsever vatandaşlarımız, Allah rızası için yardımda bulunsalar iyi olur. İnşallah bu savaş bir an önce biter.” 

Ailenin yaşadıklarına şahit olan Gökhan Özkurt ise şunları söyledi: “Bu Suriyeli aile bir aydan beridir burada kalıyor. Biz esnaf olarak yardımcı oluyoruz ama yetmiyor. Bunların yatacak yerleri yok. İnsanların biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Özellikle yetkililerin ve başkanlarımızın bu ailelere yardım etmesi gerekiyor. Bunların gerçekten banyo yapacak yerleri yok. Tuvalet yerleri yok. Bu durum insanların ayıbıdır. Hepimizin ayıbıdır bu durum. Allah rızası bu insanlara yardımcı olalım.”  

(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir