• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Diyarbakır Barosundan `Avukatlar Günü` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, ‘5 Nisan Avukatlar Günü/Avukatlar Haftası’ nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Adliye binası önünde düzenlenen açıklama, saat 11.30’da başladı. Basın açıklamasını Diyarbakır Barosu adına Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi okudu. 

Avukatlar Gününü ağır mesleki ve toplumsal sorunlar içinde karşıladıklarını belirten Elçi, avukatların hak arama özürlüğünün, devletin en temel güvencesi olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamanın devamında Elçi, “Biz avukatlar, bireylerin hak ve adalet sorununu, mesleğimizin temel sorunlarından, toplumun demokrasi ve özgürlük sorununu ise avukatın özgürlüğünden ayrı düşünmüyoruz. Diyarbakır Barosu olarak tarihi geleneklerimize ve toplumsal sorumluluklarımıza uygun olarak, insan haklarının hâkim kılınması ve adaletin gerçekleşmesi için çalışmalarımızı etkili şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan hakları ihlal edilen ve adaletsizliğe uğrayan mağdurların yanında olacağımızı belirtiyoruz.” diyerek, tüm meslektaşlarının Avukatlar Gününü kutladı.  (Ali Adiyaman / Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir