• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
AK Parti  Ağrı'da seçim sonuçlarına itiraz etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı’da yapılan Mahalli İdareler Seçimi sonucu İl Seçim Kurulu tarafındanyapılan ilk açıklamada, Belediye Başkanlığını AK Parti’nin 30 oy fark ile kazandığı açıklanmıştı.


BDP’nin itiraz etmesi sonrası Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan ikinci sayımda BDP’nin 10 oy farkla seçimi kazandığı açıklandı.
 

Gelişmelerle ilgili olarak bir açıklama yapan Hüseyin Çelik "Ağrı'da, son olarak  BDP’nin sadece 10 oy ile  Ak Parti'nin önünde göründüğünü belirterek, “Ağrı'da gerekli incelemeler yapılır. Gerekirse birden fazla sayılır. Kim hak etmişse seçimi o kazanacaktır. Ağrı'daki sonuç değişebilir" uyarısında bulundu.
 

Açıklamalar sonrası kutlama yapan BDP’lilere tepki gösteren AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın ise, açıklanan oranın  şu an itibariyle bir anlamının olmadığını belirterek,  kesin bir açıklama yapılmamasına rağmen BDP’lilerin kutlama yapmasının, seçimi bir oldu-bittiye getirme çabası olarak değerlendirdi.
 

Aydın,” Yüksek Seçim Kurulu, BDP’nin Ağrı’da 20 bin 600 oy aldığı ve AK Parti’nin ise 20 bin 590 oy aldığı açıklamasını yaptı. Yaklaşık 2 bin oy ise geçersiz sayılmış. BDP ile aramızda 10 oy fark gözüküyor. Yalnız, seçimi bir oldu-bittiye getirmemek lazım. 10 oy fark değişebilecek bir orandır. Yasa gereği itirazımızı yapacağız. Yer yer yaşanan sıkıntılar mevcut. Sonuç ise daha kesinleşmemiş olmasına rağmen kutlamalar yapılıyor. 10 oy fark fazla bir şey değiştirmez. “ dedi.


Öte yandan BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık’ın Kurul yetkililerini ‘Olumsuz sonuç çıkarsa dışarıdaki binlerce insan Ağrı’yı yakar’ sözleri ile tehdit ettiği ve bir hakime tokat atığı iddia edildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir