• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Bakan Çelik seçim sonuçlarını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ŞANLIURFA- Ak Partinin Şanlıurfa İl Binasında düzenlediği  basın toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 30 Mart mahalli seçimlerine aslında normal şartlarda  girilmediğini belirterek,  muhalefetin iktidar partisine yönelik  büyük bir iftira kampanyasıyla seçime girildiğini ve amaçlarına ulaşabilmek için büyük bir efor sarf ettiklerini söyledi.

 

 2009  yılı  seçimine oranla  Şanlıurfa’da büyük bir başarı elde ettiklerini belirten  Çelik, “2009 seçimlerinde Şanlıurfa’da bir ilçenin dışında, diğer ilçeleri ve şehir merkezini alamadığımızı biliyoruz.  Böyle bir ortamda  ve böyle bir geçmişe dayalı olarak  girdiğimiz 2014 seçiminde, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi, Akçakale, Harran, Birecik, Hilvan, Siverek,  Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü  yani toplamında 10 Belediye kesin ve resmi olmayan sonuçlara göre, Ak Parti kazanmış bulunmaktadır. Viranşehir, Bozova, Halfeti ve Suruç  Belediyesini ise alamadık.” dedi. 

 

Viranşehir ve Bozova’ya itiraz edeceğiz

Çelik, “Diğer 4 belediyeyle ilgili özellikle de Viranşehir ile ilgili çok net ifade etmek istiyorum. Dün gece çok önde olduğumuz bir seçim süreci yaşadık. Bu sabah ise, 86 oy geride olduğumuz söylendi. Sabah açıklanan rakam ise AKP 35 bin 442, BDP 35 bin 954 şeklinde açıklandı. Yaklaşık 400 civarında bir oy farkı şeklinde izah edildi. Ama bu konuda bizim ciddi kuşkularımız var. Şu anda parti olarak tüm imkanlarımızla yapılacak olan itiraz ile ilgili bilgiler ve deliller elde edilmiştir. Ve itirazımızı yapacağız. Viranşehir’de yapılacak değerlendirmelerde, hak yerini bulacak  inancı içerisindeyim. Bozova’da da bir itirazımız söz konusudur. Ama diğer iki ilçe için itirazımız söz konusu değil. ” şeklinde konuştu.

 

Türkiye genelinde yüzde 45 oy aldık

Türkiye genelinde yüzde 45 oy  aldıklarını dile getiren Çelik, “2009 seçiminde  alınan yüzde 38 oy oranı dikkate alınırsa  yüzde 6 gibi bir oy artışı olmuştur. Urfa’da da  yüzde 60 gibi bir oy oranıyla 30 Mart seçimlerini tamamlamış bulunuyoruz. Yüzde 60 bir oy oranıyla bize destek veren Şanlıurfa’ya teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

AKP’ye karşı kara propaganda yapıldı

Son olaylardan dolayı kendilerine bir çok kara propagandanın yapıldığını ifade eden Çelik, “Biz bu propagandalara takılmadık, biz kendi işimizi yaptık. Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. Bunun neticesini de aldık. Türkiye genelinde  yüzde 45, Şanlıurfa’da da yüzde 60 oranında oy aldık. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz.” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir