• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kudüs, değişmez gündemimiz olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/01/Resim_1312164206.gif

Özgür Kudüs Platformu, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi. Salonun dolduğu programa gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Tv Programcısı Bahadır Kurbanoğlu, Dua Yayıncılık Sahibi Yazar Mehmet Ali Gönül, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, gazetemiz yazarlarından Özkan Yaman, Hasan Sabaz, Abdullah Aslan ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi katıldı.

KUDÜS DEĞİŞMEZ GÜNDEMİMİZ OLMALI

Programın açılış konuşmasını platform sözcülerinden Murat Filiz yaptı. Filiz, düzenledikleri etkinliğin siyonist işgali unutmamak, Mavi Marmara şehitlerini ve diğer şehitleri anmak için olduğunu söyledi. Özgür Kudüs Platformunun ikinci yaşına girdiğini belirten Filiz, yaptıkları etkinliklerle Kudüs’ü gündemde tutmaya çalıştıklarını anlattı. Filiz, “Kısa bir geçmişi olmasına rağmen pek çok etkinliğe imza atan Özgür Kudüs Platformu, Kudüs davasını sürekli gündemde tutmayı amaçlamaktadır. Zira Kudüs bizim yüreğimizi dağlayan ve sürekli kanayan bir yaramızdır ve bu yüzden de bizim değişmez gündemimiz olmalıdır” diye konuştu.

HER YERDE AKSA’NIN KOKUSUNU ALIYORUZ

Grup Özlem`in ilahi ve ezgi dinletisinin ardından konuşan Doğruhaber yazarı Özkan Yaman, Kudüs’ü konuşmanın Peygamberler tarihini konuşmak olduğunu belirtti. Kudüs’ün sevdası Mecnun`un yüreğindeki kor ateş gibidir” diyen Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuyuya atılan Yusuf’un hasreti Yakup’un gözlerini kör etmiştir. Ama ona kavuşma ümidini köreltmemiştir. Biz elimizden giden Kudüs ve El Aksa için hani kaybettiğimiz, yitirdiğimiz… haremimiz için henüz gözlerimizi kaybetmedik. O kadar gam taşıyamadık ama biz de ümit besliyoruz. El Aksa, elimizden alınan cemil yüzlümüzdür. Ve onun bize döneceğinden öyle ümitliyiz ki İstanbul’da Kudüs’ün kokusunu alırız. İstanbul’da Mescid-i Aksa’nın kokusunu alırız. Ve dünyanın neresine gitsek sanki Kudüs yarın bizim olacakmış gibi gelir. Sanki Mescid-i Aksa yarın kurtulacakmış gibi gelir. Hani Yusuf’un kokusunu alan Yakup misali.”

ÖNCE KENDİMİZİ KURTARALIM

Özkan Yaman’ın ardından Grup Özlem`in ezgileri programa coşkunluk verdi. Ardından TRT sunucusu ve programcısı Sırrı Er, Sacit Onan`ın "acı" şiirini ney eşliğinde etkili bir şekilde okudu. Daha sonra söz alan Abdurrahman Dilipak, Kudüs’ün kurtuluşunun Müslümanların kendi kurtuluşunda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Allah’ın yeryüzünde bize yüklediği görevin idrakine varamadık. Allah hitabında der ki, ‘Hak geldi batıl zail oldu.’ Biz diyoruz ki, ‘Batıl geldi hak zail oldu.’ Masonlar, Yahudiler, Komünistler geldiler onun için biz bu duruma düştük diyoruz ve yalan söylüyoruz. Biz manen, ahlaken yok olduğumuz için bu durumdayız. Biz yalnızlığın içine düştüğümüz için, biz Allah’ı bıraktığımız için onlar başımıza bela oldular”

KUDÜS, BİR CİHAD VE ŞEHADET MEKTEBİDİR

Kudüs’ün kurtuluşu için bütün ihtilaflardan arınılması gerektiğini dile getiren Dilipak, O zaman kurtuluşun reçetesi çok basit ve kolay. Bırakın Kudüs’ü kurtarmayı, Allah’ın Dilipak’a da size de ihtiyacı yok. O dilerse bir kavme hidayet nasip eder, onlar Allah yolunda mallarıyla canlarıyla, sevdikleriyle seferber olurlar. Allah onlara zafer nasip eder. Kendinizi kurtarın. Allah’a, Resulüne ve kitaba dönün. Zafer çok yakındır o zaman. Bizim yeniden Müslüman olmaktan başka çaremiz yok. Unutmayın Allah, cahil ve zalim bir kavme hidayet nasip etmez. Şu Türk Kürt kavgası bile, şu gelin kaynana kavgası bile şu Müslüman grupların tefrikası bile bizim helakımıza yeter. Kudüs’ü siz mi kurtaracaksınız. Mekke’yi siz mi kurtaracaksınız. O, bizi kurtaracak. Kudüs’ün bana değil benim Kudüs’e ihtiyacım var. Kudüs bu anlamda bir cihad ve şehadet mektebidir” dedi.

KUDÜS, DİRENİŞ ÜRETİYOR

Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da, Kudüs’ün sadece acı değil aynı zamanda direnişi de ürettiğini belirterek, “Kudüs konusunda sorumluluğumuz büyük, sıkıntılarımız büyük. Ancak Kudüs sadece acı ve işgali simgelemiyor, aynı zamanda direnişi de simgeliyor. Bundan dolayı Allah’a hamd ediyor ve kardeşlerimizin ortaya koyduğu direnişle iftihar ediyoruz. İnşallah bu direnişin bir parçası olmaya azmediyoruz. Kudüs’teki mücadelenin eksikliklerimizi ortaya koymasıyla ciddi bir örneklik teşkil ettiğini de biliyoruz. Rabbim bizi direnen Müslümanların mücadelesinden ders çıkaranlardan eylesin” şeklinde konuştu.

ÖNCE İSLAMİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bahadır Kurbanoğlu ise Müslümanların değerlerine sahip çıktıkları takdirde zaferin geleceğini söyleyerek, “Bugün Kudüs işgal altında. Aslında Kudüs’ün işgal altında olması kendimizle ilgili bir husus. İslami değerlerimizin kaybıyla alakalı bir durum. Biz bunu simgesel olarak asırlar boyu hep fark ettik. Şunu görmemiz gerekiyor. Bizler kendi değerlerimize, yani Allah’ın tüm insanlığa bahşettiği evrensel değerlere sahip çıkma çabasını güttüğümüz zaman elbette ki kendimizle birlikte Kudüs’ü de Tunus’u da, Mısır’ı da, Suriye’yi de, Bahreyn’i de, Yemen’i de kurtaracağız demektir. Bugün İslam dünyasının yeniden canlanışına şahit olmaktayız. Hani hep deriz ya Kudüs nasıl kurtulacak. İşte Kudüs ümmetin bu çabalarıyla kurtulacak. Kudüs’ün verdiği ruh ümmete canlılık katacak ve bu canlılık Kudüs’ün de kurtuluşuna vesile olacak” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte katılımcılara Özgür Kudüs Platformu tarafından plaket takdim edildi. Plaketleri Abdurrahman Dilipak’a Mehmed Göktaş, Rıdvan Kaya’ya Mehmet Ali Gönül ve Bahadır Kurbanoğlu’na Abdullah Aslan verdi. Ayrıca son olarak Grup Yürüyüş söylemiş olduğunu üç güzel ezgi ve ilahilerle etkinilğe renk kattı.






http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315813938.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315813966.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315814008.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315814030.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315814052.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315814073.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/12/Resim_1315814115.jpg

Doğruhaber











Bu haberler de ilginizi çekebilir