• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Oğullarının 2`si Şehid 7`si Esir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Batı Yaka’daki binlerce Filistinli aile mübarek Ramazan ayına veda edip bayrama girerken çok çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya. Bu sıkıntıların en belirgini ise hiç şüphesiz katliamlarla ve tutuklamalarla binlerce aileyi dağıtan işgal...

El-Halil kentinden “Ebu Hasen” Ali El-Kavasimi’nin ailesi yirmi yıldır bir iftar sofrasında veya bayram gününde bir araya gelmedi. Bütün bu yıllar boyunca Ramazan aylarında aile fertlerinden bazıları tutuklu iken bazıları da şehit düştü.

İki şehidin ve siyonist işgal zindanlarında yatan yedi esirin annesi Ümmü Hasan, siyonist işgal güçlerinin yaklaşık iki hafta önce evlerine baskın düzenleyerek oğullarından beşini gözaltına aldığını, 13 yıla mahkûm olan Iyad ve 20 yıla mahkûm olan Mahmud’un yanına gönderdiğini söyledi.

El-Cezire kanalının internet sitesine konuşan Filistinli anne, yedi esir oğluna ek olarak iki oğlunun da yıllar önce şehit olduğunu, esirlerin ve şehitlerin dışında geriye tek oğlu kaldığını ve onun da eğitimini tamamlamak için Filistin dışına gittiğini belirtti.

Vaktinin çoğunu çocukları için dua ederek geçirdiğini söyleyen Ümmü Hasan, bu bayramda oğullarından hiçbirinin yanında olmasını beklemediğini fakat gelecek bayram oğullarının serbest kalarak bayramı oğullarıyla birlikte geçirmeyi ümit ettiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir