• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van ve çevresi seçime 'yağışlı havada' giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Van, Hakkâri, Muş, Bitlis merkez ve ilçelerinde 29-30 Mart, Cumartesi ve Pazar günleri beklenen soğuk ve yağışlı havalardan dolayı halkı uyardı.

Açıklamada Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis’te yarın yağışların yağmur ve karla karışık olacağı Pazar günü ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklığının 8 ile 12 derece düşerek mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın ise önceleri güney-batı sonraları ise kuzey-batı yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilirken, “Cumartesi ve Pazar görülecek kar yağışı ile kuvvetli olarak esmesi beklenen rüzgârın oluşturacağı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları dik ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi, baca gazı zehirlenmesi çatı uçmaları vb. durumlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları önerilmektedir” denildi.

Bu arada Van’da yarın en yüksek hava sıcaklığının 10 derece en düşük hava sıcaklığın ise 2 derece olması beklenirken, Pazar günü ise en yüksek hava sıcaklığının 3 en düşük hava sıcaklığının ise 0 olması bekleniyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir