• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
BEÜ, europass tanıtım konferansı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından Europass Tanıtım Konferansı düzenlendi. Dış İlişkiler Ofisi Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Olcay Palta’nın sunumuyla, Hüsrevpaşa Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Europass’ın kişilerin beceri ve yeterliliklerinin Avrupa’da açıkça ve kolayca anlaşılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan dokümanlara verilen isim olduğunu söyleyen Palta, Europass’ın Özgeçmiş, Beceri Pasaportu, Dil Pasaportu, Hareketlilik, Sertifika Eki ve Diploma Eki gibi 6 maddeden oluştuğunu söyledi.

 

Açıklamasının devamında Palta, “Europass’ın en önemli kısmı özgeçmiş (CV) hazırlama kısmıdır. Europass Özgeçmiş; kişisel bilgilerinizi, iş deneyimlerinizi, eğitim öğretim bilgilerinizi ve kişisel becerilerinizi belirli bir formatta oluşturabilmenizdir. Beceri Pasaportu, iş veya eğitim imkanı bulmanız için, beceri ve yeterliliklerinizi belgelemenize yardımcı olur. Europass Dil Pasaportu ise Avrupa’da öğrenim ve çalışma için çok önemli olan dil becerilerinizin tanımlanmasına imkan verir” dedi.

 

Bir kişinin öğrenim veya eğitim amacıyla başka bir Avrupa ülkesinde geçirdiği bir organize dönemin kaydına Europass Hareketlilik dendiğini belirten Palta, Europass Sertifika Eki, Europass Diploma Ekinden bahsettikten sonra program Europass tanıtım filminin izlenmesiyle sona erdi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir