• DOLAR 32.434
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2489.749
  • ...
Van'da 'Temel Modül Sertifikasyon' kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda Acil Hekimliği Sertifika Programı Uygulama Yönergesi kapsamında düzenlenen Temel Modül Sertifikasyon Eğitim Kursu sona erdi.

 

Van, Ağrı, Hakkâri ve Bitlis illerinden, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli 23 personelin katıldığı kursun sonunda sertifika dağıtım töreni yapıldı.

 

Törende konuşan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, eğitim sonucunda mesleğinde daha donanımlı personel yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bizim buradaki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, yine üniversite hastanemiz olması hasebiyle sürekli sizler acil hizmet personeli olarak buraya gelmek durumunda kalıyorsunuz ve buradaki arkadaşlarla zaten iç içe hizmet verebiliyoruz. Sonuçta sizler muhakkak kendi ilinizde deneyimli kişilersiniz ve 112 acil olarak bu temel modül eğitimi alarak bir aşama, bir basamak daha öne çıkmış oluyorsunuz. Bu eğitime katılan acil tıp teknisyeni, acil ambulans bakım teknisyeni ve doktorlar olmak üzere eğitim aldılar. Bu tür eğitimlerin faydası muhakkak elde edilecektir. Bunu inşallah sahada da görürüz. Bu eğitimi düzenleyen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Dr. Bilal Acar, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Dural, Halk Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Saim Çiçekdenk ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel tarafından eğitime katılan personele sertifikaları verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir