• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Hamas, Bir Çok Lider ve Mensubunun Şehid Olduğu Sürecin Adı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1987 yılında kurulan ve “Ölüm yarışında askerden önce liderlerimizi göndeririz Mevla’ya doğru” sözünü sloganlaştıran Hamas hareketi, süreç içinde birçok liderini ve liderinin çocuğunu özgürlük ve bağımsızlık yolunda şehit verdi.

Hamas 26 yıllık ömründe ilk kurucu liderlerini şehit verdi. Bunların başında işgal uçaklarının kendisini sabah namazından çıkarken 2004 yılında vurduğu hareketin kurucusu Şeyh Ahmet Yasin geliyor.

Aynı şekilde birçok Hamas lideri kendisi gibi evlatlarının da cihad meydanlarında ön saflarda olmasını sağlamış ve onlar da bu uğurda şehit olmuştur. Bir evladını şehit veren Hamas lideri olduğu gibi birden fazla evladını şehid veren Hamas lideri de var. İnsanları cihad meydanlarına çağırmadan önce kendileri mevziye koşan Hamas liderlerine güveni artan halk giderek hareket etrafında kenetlenmeye başladı.

Şehit kanlarıyla sulanan süreçte hareketin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin’in ardından Abdülaziz Er-Rantisi, büyük düşünür İbrahim El-Mekadime, İçişleri ve Hamas Siyasi Birim üyesi Said Siyam ve oğlu da işgal ordusunun suikastlarıyla şehit oldu.

Aynı şekilde Hamas lideri Mahmut Ez-Zehhar’ın iki oğlu, hadis alimi Dr. Nizar Reyyan ile oğlu ve ailesinin bir çok ferdi işgal ordusunun Gazze’ye karşı başlattığı 2009 savaşının başında şehit oldu.

Yine bu süreçte, Kassam Tugayları`nın Batı Yaka’daki sembol komutanlarından İbrahim Beni Avde, Said El-Akra’ intifada zamanında işgal güçleriyle Cebelu`n-Nar’da girdikleri silahlı çatışmada ve Mahmut Asi (Ebu`l-Ala) da silahlı çatışmada şehit oldu.

Hamas liderlerinden Muhammed Taha’nın oğlu, eşi ve bebeğini; hareketin kurucu liderlerinden Abdulfettah, Tarık ve Zeyd adındaki iki oğlunu; hareketin liderlerinden Hammad El-Hasenat oğlu Yasir’i; komutan Ahmed Nemir, Hamdan adındaki oğlunu ve İbrahim Temraz da oğlu Suheyb’i şehit verdi.

Aynı şekilde Hamas liderlerinden Dr. Mervan Ebu Ras oğlu Asım’ı, Dr. İbrahim El-Yazuri oğlu Mümin’i şehit verirken; işgal güçleri Kassam komutanı Adnan El-Ğul ile oğulları Bilal ve Muhammed’i şehit etti. Hareketin liderlerinden Yusuf El-Mensi de oğlu Emir’i şehit verdi.

Lider ve mücahitlerin kanıyla yol almaya devam eden Hamas`ın liderlerinden Riyad Ebu Zeyd şehit olurken, Kassam’ın büyük komutanlarından Salah Şehade eşi ve bir kızı da şehit oldu. Yine Hamas Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye oğlu Hamze’yi şehit verirken, Hamas’a mensup bayan milletvekili Ummu Nidal Meryem Ferhat Nidal, Muhammed ve Revad adındaki üç çocuğunu şehit verdi.

Aynı yolu takip eden Dr. Ali Eş-Şerif oğlunu şehit verirken, büyük komutan Ahmed Ca’beri’nin kendisi, oğlu Muhammed, Hasan ve Fethi adındaki iki kardeşi de şehit oldu. Yine hareketin liderlerinden Ahmed Ebu Kuveyk, eşi ve çocukları Bera, Aziz, Muhammed ve şuheda da şehit oldu.

 Yine Hamas’ın 26 yıllık bereketli süreci içerisinde Mansur Ebu Hamid’in oğlu Ahmed, Mühendis İsa En-Neşşar’ın oğlu Ali, Nebil En-Netişe`nin oğlu basil ile Hamas liderlerinden Dr. Nebil Silmiyye, eşi ve Yahya, Nasrullah, Semiyye, Nesme, Huda ve Aye adındaki çocukları da şehit oldu.

Aynı şekilde Hamas komutanlarından Abdülaziz El-Keck oğlu Nasır’ı, Ebu Bilal El-Ceabir oğlu Musab’ı, Cihad Ebu Diyye oğlu Muhammed’i, İsam Cevde oğlu Muhammed’i, İbrahim Salah kız çocuğu İynas’ı ve Fethi Naci oğlu Ahmed’i şehit verdi.

Bu kutlu yürüyüşte ayrıca Hamas Siyasi Birim üyesi Mühendis İsmail Ebu Şenneb oğlu Hasan’ı şehit verirken, Kassam komutanlarından Abdullah El-Kavasimi, Cemal Mansur, Cemal Selim, Salah Derveze, Yahya Ayyaş, Mahmut Ebu`l-Hunud, Muhammed El-Hanbeli, Muhyiddin Eş-Şerif, Adil ve İmad İvadullah ile ismini sayamadığımız daha bir çok lider, komutan, mücahid şehit oldu veya yakının şehit verdi.

filistinhaber

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir