• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Ekmek parasını hediyelik eşyalarda çıkartıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da işsizlik had safhada. Yaklaşık 30 bin insanın işsiz olduğu Batman’da vatandaşlar ekmek paralarını adeta taştan çıkarır duruma geldi.

 

Batmanlı Zeki Kaya, 5 kişilik ailesinin geçimini sağlamak için el emeği ile yaptığı ahşap hediyelikleri Hasankeyf’te satıyor.

 

5 kişilik ailesiyle birlikte Batman’da kirada oturan Zeki Kaya isimli vatandaş, Batman’da satamadığı el emeği ile yaptığı ahşap hediyelikleri turistlerin yoğun uğrak yeri olan Hasankeyf ilçesinde satıyor.

 

Hemen hemen hergün ekmek parasını çıkarmak için Batman’dan Hasankeyf ilçesine giden Kaya, Batman’da çıkaramadığı ekmek parasını ilçede ahşap tarak, ahşap çakmak, ahşap kaşık, dolap süsleri ve sopa üzerine yaptığı şekiller üzerinden çıkarıyor.

 

Yaptığı hediyelikleri Batman’da satamadığını ve bu yüzden Hasankeyf ilçesine geldiğini belirten Kaya, “Hergün batman’dan Hasankeyf’e geliyorum. El emeği ile yaptığım ahşap hediyelikleri burada satmaya çalışıyorum. Batman’da doğru dürüst bir iş bulamadım. O yüzden 5 kişilk ailemi geçindirmek için burada ekmek paramı kazanıyorum. Bizim işin özelliği el emeği olmasıdır. Bizler hem el emeğini yaşatmak hem de ekmek parasını çıkarmak  için uğraş veriyoruz. Kendimi geçindirecek kadar satışım oluyor. Batman’da kirada oturuyorum ve bundan başka hiç bir gelirim de yok.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir