• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Saadet Partisi Konya'da miting düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Kent alanını dolduran kalabalık, ezgilerle başlayan mitingte coşarken ‘Konya Ovası mücahitler yuvası, Avrupa değil İslam birliği’ şeklinde sloganlar attı.

 

Konya’nın 31 ilçe adayının platforma davet edilerek tanıtıldığı mitingte konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,30 Martta yapılacak olan seçimde verilecek her oyun Türkiye’nin hem yönünü hem yerini hem de yolunu belirleyeceğinin bilinmesi gerektiğini hatırlattı.

 

Kamalak konuşmasında,”İnşallah Türkiye’yi normalleştireceğiz. Oylarımızla bir bütün olarak Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. Kardeşlerim soru şudur, Türkiye İslam devletlerine öncü mü olmalı? Yoksa batıya uydu olarak mı kalmalı? Türkiye İslam birliğini mi kurmalı? Yoksa Avrupa Birliği kapısında 55 yıl durduğu gibi hazır olda divan mı? durmalıdır. Türkiye mazlum milletlere, İslam âlemine umut mu olmalı? Yoksa mazlumları katletsinler diye zalimlere destek mi? vermelidir” şeklinde konuşarak İslam birliğinin sağlanmasının zaruriyetinden ve batı ile hareket edilmesinden doğan zararlara dikkat çekti.

 

Mitingte konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özkan ise, Büyükşehir ve 31 ilçe belediye başkan adaylarını seçerken liyakatli olanları tercih ettiklerini halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını vurguladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa’da yaptığı konuşmada Konya büyükşehir belediye başkanlığı sırasında yaptığı hizmetleri anlatarak belediyeyi sıfır borçla devrettiğini söyledi. Konuşması ‘Konya Ovası Mücahitler yuvası’ sloganıyla kesilen Özkafa konuşmasının devamında, “Bizimle seçim yarışına giren iktidar partisinin hükümeti var. Belediyeler kendilerine ait, 500 trilyon yardım aldılar. Bütün bu imkânlarıyla seferber oldular. Fakat Milli Görüş’ün imanlı, inançlı genç kardeşlerimizle başa çıkamadılar. Galibiyet onların oldu. Hayırlı olsun Allah mübarek etsin” şeklinde konuştu.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir