• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
MEMUR-SEN den YSK'ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – MEMUR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından sandık görevlisi olarak MEMUR SEN’e üye olanların bu yıl yapılacak olan seçimlerde de görmezlikten gelinmesine tepki gösterdi.

 

Kararın hukuksuz ve alınan kararında da KESK ve EĞİTİM-SEN üyelerine yönelik pozitif bir ayırımcılık olduğuna dikkat çeken Memiş, “ Bugüne kadar yapılan görevlendirmelerin, hep KESK üyelerine ve EĞİTİM-SEN üyelerine verildi.  Şuanda yapılan sandık görevlendirilmelerine baktığımız zaman yine aynı şekilde EĞİTİM-SEN ve KESK üyeleri bizim MEMUR-SEN EĞİTİM-BİR SEN üyelerimizin en az iki katı kadardır. Örneğin Ergani ilçesine baktığımız zaman, Ergani’de bizim üyelerimizden seçilen sandık görevlileri hemen hemen yok denecek kadar azdır. Genellikle KESK ve EĞİTİM-SEN’den görevlendirmeler yapılmış olmasını manidar karşılıyoruz. Dolayısıyla biz YSK’nın nasıl bir karar aldığını, görevlendirmeleri nasıl ve neye göre yaptığını anlamış değiliz.”dedi

 

“İmam hatip öğretmenlerine görev verilmedi”
İmam hatip öğretmenlerine görev verilmemesini de değerlendiren Memiş, “Yine aynı şekilde İmam Hatip Liselerine baktığımız zaman oradaki öğretmenlere de görev verilmediğini görüyoruz. Şu anda İmam hatipte görev yapan öğretmenlerimizin çoğunluğuna görev verilmemiş. Doğrusu bu durum bizi hayret içerisinde bırakmıştır. Biz yetkililere sesleniyoruz!  Bu konu ile ilgili olarak yetkililerin takipçi olmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

“Sandık başkanı olacak kişiler adil olmalıdırlar”
Sandık başkanlarının adaletli olmalarını gerektiğine de değinen Memiş , “Sandık görevlilerine de sesleniyoruz; Bizler adil bir şekilde sandıkları korumakla, sandık başkanlığını ve gözetimini yapmakla yükümlüyüz. Sandık Başkanları halkın iradesinin sandığa yansıması için uğraşmalılar. Ekstra hesapların içine girmemeleri gerekiyor. Zira geçmişte yapmaları gereken işi ihmal ettikleri için yıllarca ceza almış sandık başkanları kendileri için bir ders vesilesi olmalıdır. Kim hangi partiye oy vermek istiyorsa, onun iradesine ket vurmadan, istediği şekilde sandığa gidip oyunu kullanabilmesi için sandık başkanlarına ve gözetmenlerine büyük iş düşüyor. Milletin, halkın iradesi sandığa yansısın. Birileri kendi menfaati için oy kullanan halkı, adı ne olursa olsun başka bir partiye yönlendirerek halkımızın iradesine ket vurması kabul edilemez. Yetkililer böylesi bir durumun ortaya çıkmaması için acilen alınması gereken her türlü önlemi almalıdırlar. Böylesi bir durum seçimin de adaletli bir şekilde yürümemesine neden olur.” Şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

“MEMUR-SEN olarak komisyon kurduk”
Memur-sen olarak kurdukları komisyon ile seçimlerin takipçisi olacaklarını ve sandıkları takip edeceklerini sözlerine ekleyen Memiş  son olarak,“Bu komisyon da bizlerde, sandıkta görev yapanlarla bire bir görüşeceğiz. Bir sıkıntı olması durumunda halkımızın direkt MEMUR-SEN i veya EĞİTİM-BİR SEN’İ aramalarını tavsiye ediyoruz. Konu ile ilgili hemen hızlı bir şekilde olumsuzlukların üzerine giderek seçim kuruluna bütün olumsuzlukları bildireceğiz. Halkın özgür iradelerinin sandığa yansıyabilmesi için bütün sandık görevlilerini adaletli olmaya davet ediyorum. Fikri, zikri ne olursa olsun sandık başkanının adaletli olması gerekir. Hiç kimsenin reyine ket vurulmamalıdır ve bu konuda gerekli bütün tedbirleri almakla yükümlüdür. Dolayısıyla tüm halkımıza sesleniyoruz! Gidip oylarınızı özgür bir şekilde kullanın. Mutlaka sandıklara iradelerini yansıtsınlar ki, Diyarbakır’ımızın oy kullanma oranı yüksek görünsün ve hakikatler ortaya çıksın. Eğer varsa bir olumsuzluk, derhal bize haber verilmesini sizden talep ediyoruz.”  İfadelerini kaydetti. (Ali Gültekin / Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir