• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
 `Dürüst siyaset gerçek adalet sloganıyla yola çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - HÜDA PAR’ın seçim mitinglerinin bugünkü durağı Siirt oldu. Siirt’e gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Aşkın Siirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Tetik, Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar ve Eruh Belediye Başkan Adayı Hamit Nas eşlik etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu ve Siirt Belediye Başkan Adayı Tetik şehir merkezinden halkı selamlayarak mitingin yapılacağı alana geçti.

“Hürriyet, hakiki manada Allah’a kul olmaktır”
Hür Dava Partisi’nin mitinglerinin sonuna yaklaşıldığını hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “3 gün sonra sandıklar kurulacak. Ve herkes tercihini kullanacak. Ama neticede Rabbimizin dilediği olacaktır. Partimiz yeni ama davamız eskidir. Hz. Âdem babamızdan bize miras kalan ve bütün peygamberlerin ve değerli şahsiyetlerin sürdürdüğü davadır bu. Davamız, insanları hürriyetine kavuşturmaktır. Birilerinin zannettiği gibi hürriyet nefsin heva ve hevesine esir, başka insanlara kul köle olmak değildir. Hürriyet hakiki manada Allah’a kul olmaktır. Zira Allah’a kul olan ona eğilen ve bütün çağdaş Firavunları ve sahte ilahları reddeden hakiki manada özgür olabilir.” dedi.

“Çağdaş firavunlar her daim var olmuştur”
Her çağda Firavunların olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Her dönem çağdaş Firavunlar eski firavunların davasını sürdürüyorlar. Şimdi çağdaş firavunlar Mısır’da yine sahneye çıktı ve yüzlerce kardeşimize idam cezası verdi. Bu da onların davalarının eski firavunların davaları olduğunu gösteriyor. Buradan bu darbeyi gerçekleştirenleri ve bu idamları verenleri lanetliyorum. Ama bunu unutmasınlar ki, 500 değil 500 bin Musa da assalar burada o Musalar tekrar dirilecektir İnşallah. Ve Firavunların karşısındaki Musaların davası devam edecektir.” diye konuştu.

“Etnik köken temelinde siyaset yapmanın yanlış olduğunu en başından beri söylüyoruz”
‘Dürüst siyaset gerçek adalet’ sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Yola çıkarken ‘Referansımız İslam’dır’ dedik. Bunu Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir parti demedi. Peki, İslam’ın referansımız olması ne demektir. Bu bizim her şeye bakışımızın İslami olduğudur. Ticarete de siyasete de aile hayatına da bakışımız Müslüman’cadır. Reçetelerimizi de Müslümanca yazacağız. Son günlerde farklı dilleri konuşan memleketlerde hakkımızda iftiralarda bulunuyorlar. Bizi Kürtçülük yapmakla suçluyorlar. Haşa, bizler böyle bir şeyi asla yapmadık ve yapmayı da doğru bulmayız. Kürtçülük, Türkçülük Arapçılık yapmaktan Allah’a sığınırız. Etnik köken temelinde siyaset yapmanın yanlış olduğunu en başından beri söylüyoruz. Bizim yanımızda bütün insanlar Hz. Âdem ve Havva’nın çocuklarıdır. Herkes kanun ve hukuk önünde tarağın dişleri gibi eşittir. Bizim yanımızda bütün Müslümanlar kardeştir. Dolayısıyla kimseye ırkından, renginden veya doğduğu coğrafyadan dolayı asla ve asla ayrımcılık yapmayız. Bizler kim olursa olsun bizden olmasa dahi herkese hizmet götüreceğiz. Çünkü bizim adalet anlayışımız budur.” diye ifade etti.

“Bizler herkese hizmet sunacağız”
Bugün hak bir davanın ortaya çıktığını söyleyen HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Tetik, “Bugün HÜDA PAR çıkmıştır ortaya. Siyasetimiz ve muhalefetimiz, hizmet ve çalışmamız İslam ve Kur’an’a uygun olacaktır İnşallah. Allah bizlere hizmet nasip ederse bizler bu davayı Allah ve Resulünün yolundan sürdüreceğiz. Bugün başınıza gelen idareciler sizlere hizmet edip etmediğini sizlere bırakıyoruz. Kimseyi eleştirme misyonumuz yoktur. Ama bizler İnşallah hizmetimizi sokaklara, caddelere ve bütün evlere götüreceğiz. Bizler Peygamberimizin arkasındayız ve hadisinin, sünnetini kendimize şiar edinmişiz. Bu nedenle bizler Arap, Kürt, köylü-şehirli fark etmeden herkese hizmet sunacağız. Aynı zamanda bütün insanlar da yanımızda eşittir. Her Müslüman din kardeşimizimdir.” dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Molla Beşir Şimşek Hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi. (Osman Öksüz, Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir