• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Öğrenciler kampüse fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Erasmus Programı kapsamında Selçuk Üniversitesi bünyesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Alâeddin Keykubat Kampüsü’nde bulunan Erasmus Evi Ormanlığı’na fidan dikimi gerçekleştirdi. Erasmus Student Network Programı kapsamında bu yıl başlayan ve yılda 2 dönem gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğe katılan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

 

Alâeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Erasmus Evi Ormanlığı’nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu, öğretim elemanları ve Erasmus Programı kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitime örmek amacıyla Selçuk Üniversitesi’ne gelen öğrenciler katıldı.

 

Konya’da birer ağaçları olacak
Fidan dikim töreninde konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversite olarak ağaçlandırmaya ayrı bir önem veriyoruz. 14.5 milyon metrekarelik Alâeddin Keykubat Kampüsümüzün bugünkü görünümünden daha yeşil hale gelmesi için farklı noktalarda ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bugün burada bizimle olan ve doğayı önemseyen, bunun bilincinde olan öğrenci arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversitemize farklı ülkelerden eğitim görmeye gelen arkadaşlarımıza doğaya gösterdikleri saygı ve duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum. Misafir öğrencilerimizin Selçuk Üniversitesi bünyesinde artık birer ağaçları olması son derece anlamlı.“ dedi.

 

İspanya’da başladı tüm dünyaya yayıldı
Dikilen her fidanın doğa için çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyleyen Erasmus Öğrenci Ağı ve Selçuk Üniversitesi Erasmus Öğrenci Topluluğu Başkanı Taha Alper Koçer ise,  “Erasmus Student Network Programı kapsamında gerçekleştirilen bu fidan dikimi ilk olarak İspanya’da başladı ve daha sonra uluslararası alana yayıldı. Avrupa’da artık her yıl 2 dönemde Erasmus öğrencilerinin yapmış olduğu bir etkinlik haline geldi. Biz de Konya’da Erasmus Student Network’u kurduktan sonra böyle bir etkinliğe dâhil olarak kampüsümüzü ve Konya’yı daha da yeşillendirmeyi düşündük. Bakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra fidan desteği aldık. İlk etapta 100 fidan dikiyoruz. Ancak bu sayı çok daha artacak. Eminim ki yakında Erasmus Ormanımızı tamamen dolduracağız.” dedi.

 

Öğrencilerle birlikte fidan diken Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, daha sonra öğrencilere gerçekleştirilen etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür sertifikası verdi. (İsmail Yılmaz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir