• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Birleşmiş Milletler heyeti Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sözcüsü Iyad Hasan Nasr ve beraberindeki heyet,  Mardin Valisi Ahmet Cengiz'i ziyaret etti.

 

 

Mardin genelinde yaklaşık 60 bin Suriyelinin bulunduğunu açıklayan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, "Mardin'in Suriye'ye 152 kilometrelik bir sınırı var. Gerek Mardin'deki mahalli idarelerin, yerel yönetimlerin toplanan yardımların Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılması konusunda çabalarımız ve çalışmalarımız oldu. İnsani yardım malzemelerinden oluşan 78 TIR'ın Suriye'ye ulaştırılmasında emeği olan, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

 

İnsani yardım malzemesinden oluşan 78 TIR'ın Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderilmesinde kolaylık sağlayan Türkiye hükümetine teşekkür eden BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölge Sözcüsü Iyad Hasan Nasr, "Bu yardım konvoyu BM'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye yaptığı ilk yardım konvoyudur. Türkiye, Suriyeliler için yaptığını hüsnüniyetle ve karşılıksız yapıyor. BM, Türkiye'nin bu yaptıklarını takdir ediyor." diye konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir