• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
`İdam cezaları, büyük bir cinayet, zulüm ve ihanettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Mısır’da darbe mahkemeleri tarafından çoğunluğu İhvan-ı Müslimin Hareketi üyesi 529 kişiye verilen idam cezalarını yaptığı yazılı açıklama kınadı.

 “Mısırlı darbecilerin Müslümanlara yaptığı zulüm devam ediyor”

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından  yapılan açıklamada, Mısır’da darbe mahkemeleri tarafından verilen idam cezaları hakkında, İslami ve insani sorumluluk çerçevesinde açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek, “Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi` yi kanlı bir darbeyle deviren hain ve işbirlikçi Abdulfettah El Sisi yönetimi, aylardır bu zulmünü ve baskısını mazlum Mısırlı Müslümanlar üzerinde devam ettirmektedir. Bu zalim yönetim, Müslümanlara yönelik adeta cadı avına çıkmış gibi bir tablo sergilemektedir. Bugün, bu zulmün devamı olarak yıldırmaya ve sindirmeye yönelik bir adım daha atmış ve müslümanlara karşı olan kin ve husumetini bir daha ispatlamıştır. Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 529 müslümana 20 dakika süren mahkemenin, 2. celsesinde idam kararı çıkartarak,  ne kadar büyük bir zalim ve diktatör olduğunu bir kez daha göstermiştir” denildi.

 “Verilen ceza; büyük bir cinayet, zulüm ve ihanettir”

Verilen idam cezalarının büyük bir cinayet, zulüm ve ihanet olduğu vurgulanan açıklamada, “Dünya kamuoyunun, bu zulmü ve ihaneti duyması ve görmesi gerekmektedir. Akan kan ve  gözyaşı müslümanın kanı ve gözyaşıdır. Bu kan ve gözyaşı eninde sonunda zalim diktatörlükleri alaşağı edecektir. Yakın geçmişte diktatörlerin nasıl devrildiklerine hepimiz bizatihi şahitlik ettik. Öyleyse bundan hiç birimizin en ufak bir şüphe ve tereddütü yoktur. Müslümanlar olarak başta Mısırlı Müslümanlar olmak üzere, yeryüzü coğrafyasında zulüm ve baskı gören tüm insanlara, Yüce Mevlamız sabır ve tahammül versin, onları esaretten kurtarsın. Bu büyük musibet ve imtihandan dolayı sabır ve geçmiş olsun dileklerimizi Mısır İhvan Hareketi’ne ve halkına sunarken,  Şan-ı Yüce Mevlamız`dan da Kahhar sıfatıyla zalimleri Kahr-u perişan etmesini dua ve niyaz ederiz.” ifadelerine yer verildi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir