• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Muş'ta 'Arazi toplulaştırılması' hakkında çiftçiye bilgi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirmeyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlen toplantıda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2013 yılında gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler hakkında da bilgiler verildi.

 

İl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Osman Akar, birlik ve ziraat odası başkanları, üretici ve yetiştiriciler, muhtarlar, şube müdürleri ile teknik personel katıldı.

 

Bilgilendirme toplantısında konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy; “Türkiye’ nin 3. büyük ovasına sahip Muş ilimiz, sulak ve verimli topraklara sahip olduğundan dolayı şanslıyız. Bu toprakların verimli bir şekilde kullanılması için çiftçi ve üreticilerimizin birbirleri ile diyalog içerisinde olmaları ve gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğümüzün sağladığı destek ve projelerden zamanında haberdar olarak çağın gerektirdiği modern tarım uygulamalarından faydalanmalarını istiyoruz’’ dedi.

 

Toplulaştırmanın önemi ve faydalarına da dikkat çeken Vali Büyükersoy,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün faaliyet ve projeleri hakkında bilgi verdi. Büyükersoy; çiftçi, üretici, birlik ve ziraat odalarının birlikte hareket etmeleri halinde her türlü zorluğu aşabileceklerini söyledi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar ise; kurumun 2013 yılı boyunca gerçekleştirmiş olduğu proje ve faaliyetleri slayt eşliğinde detaylı olarak anlattı. Çiftçi ve üreticileri bakanlık desteklemeleri, TKDK proje başvurusu hakkında bilgilendiren Akar; Muş’taki tarım ve hayvancılığın geliştirilebilmesi için, çiftçinin mutlaka toprak analizini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

 

Bunun yanı sıra hayvanlarına şap aşısının yaptırılması, küpeletmesi, gıda denetimleri, Tarsim, tarımsal kuraklık, mera, yaylak ve kışlakların kullanımı, tarım arazilerinin bölünemez parsel büyüklükleri ve yapı yapılma durumları ile ilgili detaylı bilgi veren Akar; “çiftçilerin her türlü destek ve yeniliklerden faydalanabilmeleri için kurum olarak çiftçinin yanında ve destekçisi olacağız’’ dedi.
Bilgilendirme toplantısında son olarak, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme teknikleri hakkında Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi Özalp Çağlar, çiftçi ve üreticilere bilgilendirmelerde bulundu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir