• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ege Üniversitesi'nde zeytin fidanı dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde 285 zeytin fidanı dikimi kampüs alanında yapıldı. Bu dikimler ile birlikte yeni fidan sayısı 900’e ulaştı.

 

Eğitim Fakültesi önündeki bahçeye zeytin fidanlarının dikilişi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi’ne yeni zeytin fidanları dikerek üniversitenin sonsuzluğa uzanan bir ömrü olmasını dilediklerini belirtti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun ise, “Üniversitemize ölümsüzlük ağacı dikiyoruz.” dedi.

 

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, zeytin ağacı fidan dikiminin önemini şöyle dile getirdi: “Bugün buradaki hedef, sonsuzluğa ağaç dikmek.  Ege Üniversitesi’ni sonsuzluğa adamak. Seçtiğimiz ağaç türü de buna uygun olarak zeytin ağacı. Bunu da Ege Üniversitesi’nin 60. yılında 60 bin fidan projesi ile birleştireceğiz. Ege Üniversitesi 1955 yılında bir zeytin ağacı dikilerek kurulmuştur. Biz de bugün yeni fidanlarla üniversitemizi ölümsüzleştireceğiz. Diktiğimiz zeytin ağaçları hastalığa dayanaklı ağaçlardır. Demek ki, biz burada sadece ağaç dikme töreni yapmıyoruz. Topluma üniversite ve bilimin önderliğinde bir mesaj da veriyoruz.  Görsel olarak bir ağaç dikme töreni ama içerik olarak çok farklı bir felsefesi var. Zeytin ağacı kültürün simgesi.” diye konuştu.

 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun ise, “Yaklaşık 40 yıl önce bize tahsis edilen bu parsel metro istasyonu yapım çalışmaları ile birlikte verimliğini kaybetti. Buradaki birçok ağaç başka yerlere taşındı. Geriye kalanları biz budama yaptık. Bugün de aradaki boşlukları doldurarak ve yeni ağaç olarak 285 fidan dikmiş bulunuyoruz. Bu Ege Üniversitesi öğrencileri için çok güzel bir durum. Buradan geçerken zeytin ağacının evrimine tanıklık etmiş olacaklar. Zeytin ağacı, barışın, ölümsüzlüğün sonsuzluğun simgesidir. Yine rektörlüğümüzle birlikte Menemen’ de 160 dönümlük bir zeytin bahçesi kuracağız.” dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir