• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Yapıcıoğlu `Onlar makinist, bizler ise makas değiştiriyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) yerel seçimler öncesi yaptığı mitinglerin öğleden sonraki durağı Mardin merkezi oldu.

Mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani, GİK üyeleri Av. Necat Özdemir, Şehzade Demir, HÜDA PAR Mardin il ve ilçe başkanları ve belediye başkan adayları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç ve Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan birer konuşma yaptılar.

“Rabbimizin bir yasağını bizleri öldürseler de kesseler de yapmayacağız”
“Parti yeni olsa da davamız eskidir” diye konuşmasına başlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bu dava insanlık tarihi kadar eskidir. Bu dava insanı hakiki manada özgürlüğüne kavuşturma davasıdır. Bu dava insanları çağdaş firavunların köleliğinden kurtarma davasıdır. Bu dava Allah dışında hiçbir kimsenin önünde eğilmemenin davasıdır. Bu yüzden adımıza Hür Dava dedik. Bu hürriyeti bütün insanlarımızla paylaşmak ve tattırmak istedik. İnsanlık tarihi ile başlayan bu dava yeni bir halka ve katılım ile devam ediyor. Yola çıkarken referansımızın İslam’dır dedik. Bizler bu noktada Rabbimizin bize yasakladığı bir şeyi kanunlar cevaz verse de yapmayacağız. Ama Rabbimizin bir yasağını bizleri öldürseler de kesseler de cezaevlerine de atsalar yapmayacağız. Bizim her şeye bakışımız Müslüman`cadır. Madem bu millet Müslüman`dır, bu milletin idarecileri de kendini buna göre ayarlamak zorundadır." diye konuştu.

“Bütün Müminleri birbirinin kardeşi olarak görürüz”
İnsanlık tarihinin babamız Hz. Âdem ve annemiz Hz. Havva`dan başladığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Bizim babamız Âdem’dir. Bazılarının iddia ettiği gibi maymundan gelmedik. Bu noktada da bizim bakışımız Müslüman`cadır. Bütün müminleri birbirinin kardeşi olarak görürüz. Bizler siyaset yaparken etnik temelde siyaset yapmanın doğru olduğuna inanmıyoruz. Birileri bizlere Kürtçü diyor. Ama bizler kürkçülüğü de Arapçılığa da karşıyız. Duruşumuz ve tavrımız İslami`dir. Siyasete bakışımız da herkesin kardeş olduğu gerçeğidir. Bizler yola çıktığımız da `İnanç, Kimlik ve Hizmet` dedik. Mardin iki parti arasında sıkışıp kalmış. Bir parti, `Sizin kimliğinizin siyasetini güdüyoruz, hizmet yapmasak da bizlere oy vereceksiniz` dedi. Ama hizmet yapmadılar. Peki, sizler neden kendinizi buna mecbur hissediyorsunuz. Ortaya koydukları kimlik de sizlerin kimliği değildir. Kendilerine göre ucube bir kimlik oluşturmuşlar ve bir anlam da toplumu ifsat ediyorlar. Diğer parti de `Ben bu kadar yol yaptım, bu kadar hastane bu kadar park yaptım diyor. İyi bunlar güzel şeyler. Ama bunun yanında memleketimin maneviyatı noktasında ne yaptın? Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği noktasında ne tür bir hizmet yaptın? Mardin’in manevi durumu 10 yıl önce ne ise şimdi de öyledir. Yaşanan olumsuzlukları değiştirmek isteyen bunun önünde duran bir parti gördünüz mü? Yine sandığa gittiğinizde münkeratın önüne kim geçecek, yaşanan kötülüklere kim dur diyecek, set olacaksa oyunuzu ona verin. Hep beraber bir olalım, beraber olalım ve bu kötü gidişe dur diyelim. Onlar makinist değiştirmeye çalışıyor ama bizler makas değiştireceğiz İnşallah” dedi.

"Yönetimimizde adalet ve eşitlik vardır"
Programda Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç ise "3 cemre düşmeden bahar gelmez, 2 cemre düştü; inşallah 3`üncü cemre ile birlikte Mardin`e bahar gelecek. 1. Cemre Peygamber Sevdalıları`nın cemresiydi, 2`nci cemre HÜDA PAR`ın kuruluşuydu, 3`üncü cemre ise HÜDA PAR`ın iktidarı olacaktır. Biz referansımızın İslam olduğunu söylüyoruz, biz hizmeti halkımıza götürürken hak çizgisini takip edeceğiz. Bizim yönetimimizde adalet olacak, eşitlik olacak. Hür Dava Partisi, mazlumun sığınağı olacak. Adil idareci, organlar içindeki kalp gibidir, bugün organların bozuk çalışmasının temel nedeni kalbin bozuk olmasıdır. Mardin halkını müjdeliyoruz, hizmet yapmayan siyasi oluşumlar misafirdir ve gidecekler. Sizinle bir şey paylaşmak istiyorum; HÜDA PAR`ın yükselişini hazmedemeyenler kara bir propaganda başlattılar. HÜDA PAR Mardin Büyükşehir`de AK Parti`yi destekleyecek şeklinde bazı açıklamalar yapılıyor. Mardin İl Başkanımız da açıklama yaptı ve olayı yalanladı, ama ben bir kez daha söylemek istiyorum. Bu tamamen yalandır, iftiradır" diye konuştu.

“Siyasetimizde adaleti, dürüstlüğü, hizmeti ön plana çıkarıyoruz”
Hür Dava Partisi ile yeni bir dönem başlattıklarını belirten HÜDA PAR Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, “Bundan böyle siyasetin kitabını yeniden yazıyoruz. Siyaseti yalandan dolandan yolsuzluk ve rüşvetten arındırarak yeniden yazıyoruz. İnşallah bundan böyle siyasiler sizlere hizmet için aday olacaklar. Bizler Hür Dava erleri olarak sizlere hizmet için aday olduk. Bizler siyasetimizde adaleti, dürüstlüğü, hizmeti ön plana çıkarıyoruz. Bizler milletimize asla yalan söylemeyecek, ihanet etmeyeceğiz. Bizler kendi siyasetimizle sahabelerin siyasetini yürüteceğiz. Önce hakkın sonra da sizlerin hizmetkârı olacağız inşallah.” dedi.

“Başa geldiğimizde şehrinizin değiştiğini gözlerinizle görecesiniz”
Mardin’in en büyük sorununun imar problemi olduğunu ifade eden Turan, “Bizler İnşallah yönetime geldiğimizde belediyelere ‘Rüşvet veren de alan da mel`undur’ hadisini asarak işe başlayacağız. İmardan kazanılan rantları keseceğiz. Ve bu şekilde Artuklu’yu yeniden inşa edeceğiz. İnşallah Kutlu Doğum etkinliklerini yeniden ve daha büyük bir şekilde düzenleyeceğiz. Kadınlarımız için pembebüsler oluşturacağız. Yetimlerimize, fakir ve garibanlarımıza sahip çıkacağız. Gündüz hizmet yapacağız, akşamları da kapı kapı dolaşarak sizlerin dertlerini dinleyeceğiz. İnşallah bizler başa geldiğimizde şehrinizin değiştiğini gözlerinizle görecesiniz.” diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin/Osman Öksüz/Zeki Aras/Mehmet Aslan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir