• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
 HÜDA PAR Bitlis`teki Skandalı Deşifre Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – HÜDA PAR’ın Bitlis’te yapacağı mitingin gününü değiştirme talebini “haksızlık olmasın” diyerek ret eden Bitlis İl Seçim Kurulu, AK Parti ve BDP’nin aynı talebini uygun gördü.

HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya, parti binasında saat 15.00’te yaptığı basın açıklaması ile İl Seçim Kurulunun skandal kararını kamuoyu ile paylaştı. Karakaya, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in İl Seçim Kuruluna baskı uyguladığını öne sürdü. AK Parti ve BDP’lilerin ortak hareket ettiğine dikkat çeken Karakaya, haklarını savunacaklarını söyledi.

Bitlis İl Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe verdiklerini ve 298 Sayılı Yasanın 49,50 ve 56 maddesi uyarınca kura çekildiğini belirten Karakaya, çekilen kura neticesinde propaganda gün ve saatlerinin değiştirilemez olmasına karar verildiğine dikkat çekti. Kura ile ilgili karara Ak Parti ve BDP’nin itiraz ettiğini ve propaganda gün ve saatlerini değiştirdiğini söyledi. Alınan kararın yanlış olduğunu vurgulayan Karakaya, ilgili kararların derhal iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuralar değiştirilemez denildi, AK Parti ile BDP istisna edildi
Yanında getirdiği belgeleri basın mensuplarıyla paylaşan Karakaya, HÜDA PAR’a haksızlık yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Daha önce bizler 28 Mart 2014 tarihinde miting yapma isteğimizi bildirdik. Bu isteğimiz, kabul edilmeyerek ‘hukuksuzluk ve adaletsizlik’ olmasın diye kura çekiminin yapılması istendi. Bizler de kabul ettik. Çekilen kurada HÜDA PAR 29.03.2014 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında miting yapma hakkını kazandı.

İl Seçim Kurulunda yapılan kuraların neticesinde; hiçbir şekilde yerlerin ve saatlerin değiştirilmeyeceğine, hiçbir siyasi parti başka bir siyasi partiyle yer değiştiremeyeceğine dair belgeleriyle bizlere tebliğ edilmiştir. Fakat bizler öğrendik ki, 25.03.2014 tarihinde mitingi olan BDP ile 27.03.2014 tarihinde mitingi olan AKP il yüksek seçim kuruluna başvurarak bu tarihlerini hukuksuz bir şekilde değiştirmişlerdir.”

Karakaya, olayı öğrenmeleri üzerine itiraz dilekçelerini verdiklerini belirterek, İl başkanları toplantısında, daha önce yapılan kuraya isnaden böyle yeni bir karar alındığının belirtildiğini söyledi. Karakaya, il başkanlarının kendilerine verilen kararda her hangi bir değişmenin olmayacağının belirtiliğini söyleyerek söz konusu durumun önceki karara aykırı olduğunu ve hiçbir hukuki gerekçesinin olmadığını ilgililere ilettiğini belirtti.

“AK Partili vekil hukuka baskı uygulamıştır”
Karakaya, “İtiraz dilekçemizi verdikten sonra bizlere kararın 24.03.2014 tarihinde verileceği belirtildi. O gün Adalet Sarayının önüne gittik. Kapıda bulunan polis memuru kimsenin içeriye alınmayacağına dair talimat aldıklarını belirti. Ben de belediye başkan adayı olarak içeriye gireceğimi belirttim. Ve içeriye girdim. Yaklaşık dört saat kapıda partimizin yetkilileri muhatap alınmayarak bekletilmiştir. Bu esnada AK Parti Bitlis milletvekili Vahit Kiler ile belediye başkan adayı Fehmi Alaydın Adalet Sarayına girerek yaklaşık 50 dakika içerde görüşme yaptıktan sonra saat 16.50’de Adliyeden ayrılmıştır.

“Bitlis’te yapılacak seçimde endişe duyuyoruz”
Çıkan iki şahsın ardından bize kararı vereceğini söyleyen hakime, kararın ne olduğunu söylediğimizde bize verdiği cevap şudur: ‘Bu akşam karar vereceğiz size yarın bildireceğiz.’ Bizler kendilerine soruyoruz? Acaba akşam kararı nerede alacaksınız ki, bizlere bildireceksiniz.” dedi.

Bir hukuk skandalının yaşandığına dikkat çeken karakaya, “ 50 dakika orada neler konuşulduğunu bilmiyoruz. Bu görüşmelerin ardında itiraz dilekçemizin reddedilerek hukuksuzca kararın verilmesiden orada konuşulan hukuksuzluğun ne olduğunu anlıyoruz ve endişe ediyoruz.” ifadesini kullandı.

“Bu hukuksuzluğu AKP ve BDP birlikte yapmıştır”
BDP’ye de seslenen Karakaya, “Sizin miting gününüz bugündür. Neden bizden ve diğer siyasi partilerden habersiz gidip hukuksuzca miting günlerinizi değiştiriyorsunuz. Buna da karşılıklı anlaşma diyorsunuz fakat elimizde karar vardır değiştirilemez. Yapılan bu hukuksuzluklar hakimin huzurunda yapılmıştır. Burada YSK’nın seçim skandalı vardır. Bu adaletsizliği AKP ve BDP birlikte yapmıştır.

Yapılan bu hukuksuzluktan derhal geri dönülmesini istiyoruz. Karşılıklı anlaşma halinde yapıldı, denilen değiştirmenin öyle elimizdeki belgelerle kamuoyuna paylaşıyoruz. Söylediklerimizin tamamının resmi belgeleri elimizde mevcuttur. Bunun birer nüshasını basınla paylaştık.

AKP’nin değiştirmişiz dediği miting gün ve saatinde, mitingi bulunan Bağımsız Türkiye Partisi il başkanı, kendilerinden habersiz bir şekilde ilgili genel sekreterinin dilekçeyle becayiş yaptığını ve bu yapılanın kabul etmediklerine dair seçim kuruluna itiraz dilekçesini verdikleri elimizde bulunan resmi dilekçede görülmektedir.” İfadelerini kullandı.

Olayın takipçisi olacağız

Kendilerine yapılan hukuksuzlukların takipçileri olacağını vurgulayan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değil şimdiki milletvekillerimiz, kim gelirse gelsin hukuki yollarla bu işin takipçileri olacağız. Bütün yasal yollara başvuracağız. Bu yapılan hukuk garabetini halkımıza şikayet ediyoruz. Eğer onların yerinde bizler olmuş olsaydık acaba hukuk yine bu şekilde işleyecek miydi?

Bizler 5 aydan bu yana çalışıyoruz. 9 bin evi ziyaret ettik. 7.5 bin evde oturduk misyonumuzu ve davamızı anlattık. Bizler yapılan bu hukuksuzluklara rağmen inşallah seçimi de kazanacağız. Kapalı kapılar ardında yapılan gizli anlaşmalar bu şekilde Allahın yardımıyla deşifre edip halkımıza anlatacağız.”(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir