• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
`Adil hizmet ve dürüst belediyecilik bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı tarafından Basın Kavşağı’nda düzenlenen seçim mitinginde İlke Haber Ajansı`na konuşan Batmanlılar, seçilecek olan belediye başkanından adil hizmet ve dürüst belediyecilik beklediklerini belirterek, seçmenlerin oy kullanırken, ideolojik davranmamaları gerektiğini belirttiler.

Mitingde İLKHA muhabirlerinin yönelttiği sorularını yanıtlayan vatandaşlar,   seçilecek olan belediye başkanından, adil hizmet ve dürüst belediyecilik anlayışını beklediklerini dile getirdiler.

“Belediye başkanları, Allah’tan korkup kendilerini haramdan muhafaza etmeliler”
Seçilecek olan belediye başkanından milletin malını yine millet için harcayan bir yönetim anlayışının olması gerektiğini belirten Molla Enver Kılıçarslan, “Biz istiyoruz ki iyi yöneticiler insanları yönetsin, Allah’tan korkup kendilerini haramdan ve günahtan muhafaza etsinler. Bu yüzdendir ki emin ve güvenilir olan, insanların inancına ve kültürüne ihanet olmayan yöneticileri seçmek bizlere vaciptir.” Dedi.

Kılıçarslan daha sonra, “Allah birisini sevdiği zaman ihtiyaç sahibi insanları onun karşısına çıkarır, O da insanların ihtiyaçlarını çabuk giderir.”  Hadsini hatırlatarak, “HÜDA PAR adayı Aydın Gök helal haramı üşünen, Allah’tan korkan birisidir. Babası da bunun bir göstergesidir. Allah’tan ümidimiz, O bu millete hainlik etmeyecektir. Bu millete hizmet edecektir ve millettin malını millet için sarf edecektir. Kendisinden beklentimiz budur.” İfadelerine yer verdi.

“Verdiğimiz oydan mesulüz”
Oy kullanacak seçmenlere tavsiyelerde de bulunan Kılıçarslan, “İnsan oyunu kime verirse onunla haşır olacaktır. İnsanlara tavsiyem; hak üzere yürüyen, cennete müstahak olduğunu gördüğümüz birisine oyumuzu versek, O da verdiğimiz oyumuzla adaletle davranacaksa ve ihanet etmeyecekse, o verdiğimiz oyla hayır kazanırız. Çünkü oyumu verdiğim kişi benim vesilemle güç sahibi olacaktır ve bu güç ve kuvvetle hizmet edecek ve onun yaptığı bu hizmetle ben de hayır kazanacağım. Allah, bizleri haktan ve hayırlı insanlardan uzak tutmasın ve yine Allah bizleri kendi yolundan ve Peygamberinin yolundan ayırmasın.” Diye konuştu.

“Belediye başkanları milletin inanç ve örfleriyle barışık olmalıdır”
Belediye başkanlarının halkın inancına saygılı ve halkla barışık olması gerektiğini söyleyen Abdulhakim Akay, “Bir belediye başkanında beklentimiz, milletin örf ve adetlerine, inançlarına saygılı halkın içinden çıkan, halkla barışık olan birinin olmasıdır. Seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlara tavsiyem,  oy verirken seçecekleri kişinin, inançlı olması, dürüst olması ve yalan söylememesi gerekir. Bu vasıfları taşıyan insan seçildiği takdirde faydalı olacaktır. İnsan oy verirken, o oydan mesuldür. O verilen kişi hayırlı işler yaptığı zaman o verenlerde o hayırlı işe ortak olacaktır. Tam tersi olursa o zaman oy verenler o oydan mesuldürler. Bu yüzden oy kullanmayı basit görmemek gerekir. “ dedi.

Selahattin Özlü ise, “Belediye başkanlarından beklentimiz, dürüstlüktür adalettir. Seçilen adayın tüm insanları kapsayıcı bir adaleti sağlaması gerekiyor. “ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Orhan Demir de, belediye başkanlarından beklentilerini, “Halka dürüst bir şekilde hizmet etmeleridir.  Sınıf farkı gözetmeden eşit bir şekilde hizmet etmeleri gerekiyor. “ olarak dile getirdi.

“Belediye başkanları hak yol üzere olduğu müddetçe başımızın üzerinde yeri vardır”
Hacı Ali Özen da, adaletin yürütülmesini istediğini belirterek, “ İstiyoruz ki belediye başkanı, Allah ve Peygamberinin izinden gitsin. Başkada bir şey istemiyoruz bunu yaptığı takdirde başımızın üzerinde yeri vardır. Beklentimiz, doğru ve dürüst olmasıdır. Bütün insanları eşit gözeterek onların haklarını savunmasıdır. İyi ve Müslüman olsun, kötülüğe bulaşmasın.” Şeklinde seçilecek olan belediye başkanı hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Belediye başkanından adalet özgürlük istediklerini ifade eden, Yıldırım Turan “Ve bununda olacağını biliyoruz. Genç olarak adaletle, dürüstlükle, eşitlikle hareket etmesidir.” İfadelerine yer verdi.

Bir hafta sonra belediye başkanlığı seçimlerinin olduğu hatırlatması yapan Hasan Aydın, “Hizmet açısından beklentimiz hizmet yapmasıdır ve hizmet için çalışmasıdır. Belediye başkanının ideolojiden çok hizmete yönelmesidir. Sözden çok harekette bulunmasıdır. Bizim temennimiz budur.”  Düşüncelerine yer verdi.

“Oy kullanırken, ideolojik değil, gerçekçi oy kullanmak gerekir”
Belediye başkanından beklentilerinin halka eşit şekilde dürüstlükle hizmet yapması olduğu ifadelerine yer veren Yüksel Erdoğan ise, Bu milletin ne eksiği var onun giderilmesini istiyoruz. Belediye başkanına kolay bir şekilde ulaşıp sorun ve sıkıntılarımızı iletebileceğimiz, bizi dinleyecek derdimizle dertlenecek bir başkan istiyoruz. Seçimlerde oy kullanırken, dinine sahip çıkacak, milletini ve hizmet etmeyi seven, dürüst insanları seçmelerine dikkat etmelidirler. Oy kullanırken, ideolojik değil, gerçekçi oy kullanmak gerekir.” Diye düşüncelere yer verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir