• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Batman'da Suriyeli mülteciler unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli mülteciler için çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe BATSO Başkanı A.Kadir Demir, bazı kurum müdürleri, bazı STK temsilcileri Suriyeli çocuklar ve aileleri ile bazı vatandaşlar katıldı.
 

 

Etkinlik ilk olarak Düşler Tiyatro grubu tarafından yaklaşık yarım saat süren bir tiyatro gösterimi ile başladı. Yapılan tiyatroya Suriyeli çocuklar da eşlik ederek keyifli dakikalar yaşadı.
 

 

Tiyatro gösteriminin ardından Suriyeli mülteciler tarafından canlı müzik yapıldı. Daha sonra Suriyeliler tarafından Suriye’de yaşanan katliamı anlatan kısa bir skeç yapıldı. Skeçte katılımcılar duygulu anlar yaşadı.
 

 

Etkinliğin amacının Suriyeli çocukların yaşamlarına ve sosyal alandaki gelişmelerine katkı sunmak ve onların yaşam tarzlarına renk katmak olduğu ifade eden yetkililer, bu tür etkinliklerle, savaştan kaçan çocukların yaşadıklarını bir nebze olsun unutturmak ve Batman’daki yaşamlarına olumlu katkı sağlamak istediklerini söyledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir