• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Şırnak halkı hizmet istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Yerel seçime sayılı günler kala partilerin propaganda faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Siyasi partiler halka bir biri ardına projelerini açıklarken halk geçmişte verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı projelere pek de inandırıcı gözle bakmıyor.

 Şırnak halkı geçmişte yapılmayan hizmetlerden ve vaat edilen projelerin yapılmamasından dolayı belediye yönetimine tepki gösterirken yeni vaat ve projelerin de uygulanmayacağı kanısında.

 "Mevcut belediye hizmet değil partizanlık yapıyor"

Öte yandan, Şırnaklıların büyük çoğunluğu mevcut belediyenin halka hizmet yerine partizanlık yaptığı düşüncesini paylaşıyor.

 Şırnak halkı siyasi çıkarlardan öte şehre hizmet ve vaat edilen projelerin yapılmasını istiyor. Halkın hizmet beklentisi önümüzdeki seçim sürecine damga vuracak önemli faktör olarak gözüküyor.

 Düşüncelerini dile getiren Gazi Paşa Mahallesi sakinlerinden Mikail E, "Belediyecilik hizmet yeridir ama gelin görün ki, özellikle Şırnak’ta bu hizmet geride kalmıştır. Belediye mevcut rutin görevlerini yapmaktan acizdir." diye tepkisini dile getirdi.

 "Seçim olduğunda hemen kapımıza oy istemeye gelenlerin yüzlerini seçimden sonra ancak 4 yıl sonra görebiliyoruz" diye tepkisini dile getiren Yeni Mahalle sakinlerinden  Celal Ü., "Artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor, seçimden seçime simaların gözükmemesi hizmetin her alanda yapılması lazımdır diye düşünüyorum. Adaletli gerçek hizmet yapan yöneticiler istiyoruz.

 "Şırnak bir köyü andırıyor"
Şırnak ili belediye hizmetlerinden mahrumiyet noktasında 81 il içerisinde son sıralarda yerini almaktadır. Şehre kaba gözle bile bakarken hizmet eksikliği hemen göze çarpıyor. Şehrin en işlek noktalarında kırık direkler, bozuk ve eskimiş trafik ışıkları, sökülmüş kaldırım parkeleri, kirli sokaklar, caddeye akan pis sular hemen dikkat çekiyor. Şırnak, şehir görünümünde ziyade koca bir köyü andırıyor." dedi.  (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir