• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Üniversite öğrencilerinden meal sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi Mühendislik ve İlahiyat Fakültesinde okuyan bir grup öğrencinin kurduğu Doğu-Batı Kardeşlik Kulübü, Şırnak Üniversitesinde ödüllü meal sınavı gerçekleştirdi. Kuran-ı okuma ve onu anlamaya teşvik olarak düzenlenen sınava ilginin büyük olduğu görülürken, çalışma öğrenci ve üniversite yetkilileri tarafından takdirle karşılandı.

 

Kuran’ın ilk 3 cüzünden yapılan sınavda öğrencilere 40 soru yöneltildi. 50 dakika süren sınav, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dersliklerinde yapıldı.

 

Sınavda ilk 3’e giren öğrenciler sırasıyla Sacide Doğan, Hacer Sarıtaş, Şeyma Deniz oldu.

 

"Böyle çalışmalar devamlı olsun"
Sınava giren öğrencilerden Erkan Sezer, böyle çalışmaların sürekli olması gerektiğini belirterek, "Bence arkadaşların yaptığı çok güzel ve örnek teşkil edecek bir uygulama bunun devamını diliyor ve kendilerini yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik ediyorum." sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

Doğu-Batı Kardeşlik Kulübü başkan yardımcısı ve sözcüsü Emrullah Arsu da, “Üniversitemizde ilk defa böylesi bir etkinliği gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Amacımız kuran'ın anlamını topluma kavratmaktır. En azından bizler de böylesi organizasyonlarla Kuran'ın anlaşılmasına katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

 

Sınavda dereceye girenlerin ödüllendirildiğini belirten Arsu, "Sınav sonuçlarımızı tüm akademik panolara asarak ilan ettik. Birinciye çeyrek altın, ikinciye kol saati, üçüncüye dua yayıncılığın kitap setini hediye ettik.’’ diye konuştu.
 

 

"Sponsor ihtiyacımız var"
Arsu, Sınavda verilen hediyeleri kendi imkanlarıyla aldıklarını belirerek ileriki süreçte bunun devam etmesini arzuladıklarını ifade etti. Arsu, "Hedefimiz tüm cüzlerden sınav yapmaktır. Bu amaçla teşvik amaçlı hediyeler vereceğiz. İlk sınavı kendi imkanlarımızla yaptık. Katılımların artacağı diğer sınavlar için sponsorlara ihtiyaç duyuyoruz. Buradan sponsor olmak isteyenlere de sesimizi duyurmuş olalım." diye konuştu.   (Ekrem Payan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir