• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Bilge-Der'den Mustazaflar Haftası etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ'da faaliyet sürdüren Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Bilge-Der) tarafından düzenlenen etkinlikte İslam ümmetinin mustazafları anıldı. İsmail Topkaya Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Halepçe katliamı, Said-i Nursi ve Şeyh Ahmed Yasin ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Programa katılan ve mazlum ve mustazafların çilelerine değinen Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, "Dünya müstekbirlerinin bu ümmet arasına ekmiş olduğu nifak tohumlarıyla bu ümmet parçalanmışsa bu parçalanmanın sorumluları bu milletleri, bu insanları, bu devletleri idare eden yöneticilerdir. Bir bakınız İslam coğrafyasının haline. Her tarafta Müslümanların kanı akıyor, Müslüman anneler, Müslüman babalar ağlıyor. Müslüman annelerin çocukları şehit ediliyor. Anneler dul, çocuklar yetim kalıyor. İslam coğrafyasına baktığınız zaman ne mal, ne can, ne namus, ne iffet, ne izzet kalmış." diye konuştu.

 

Müslümanlar arasındaki çatışmalara da değinen Aydın, "Bakın bu bu ümmeti nelerle bölüyorlar? Kimisini mezheple, kimisini ırklarla bölüyor. Bu iki hastalık bu ümmeti perişan etmiştir. İslam ülkelerindeki camiler bombalanıyor. Biri diğerinin camisini, diğeri diğerinin camisini bombalıyor. Biri diğerine kurşun atarken Allah'u Ekber diyor. Bir diğeri karşılık vererek Allah'u Ekber diyor. Bütün bu sıkıntıların, bu mustazaf ve mazlum halkların bu sorunlarından kurtulmalarının tek bir yolu vardır. O da Allah ve Resulünün (sav) emrettiği şekilde kardeş olacak, bir araya gelecek ve bu ümmeti bu zulümden kurtaracaktır." ifadelerini kullandı.

 

Neden o insanları odun gibi hayvanlara yükleyerek getirdiniz
Roboski Katliamına da değinen Aydın,"Roboski… Sizler de izlemişsinizdir. O ölüleri nasıl taşıdıklarını. Niye uçakla, ambulans helikopterleriyle cenazelerini getirmediniz? Neden o insanları odun gibi hayvanlara yükleyerek getirdiniz? Bakınız bu zulüm dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir ve bu ülkede ben Müslüman'ım, İslami camiasıyım diyenler bu konuda iki cümle konuşmadılar. Bazıları ancak bu olayı aydınlatın dediler. Fakat kimse bu konu üzerinde durmadı.
Bu millet bunu hak etmiyor. Bu bölge bunu hak etmiyor. Doğunun ve Batının uşakları bu milletin üzerinden kendi kirli siyasetlerini yürütmek için bu entrikaları uydurarak bu ümmeti kırıyorlar.

 

Biz de bu Mustazaflar Haftası münasebetiyle haykırıyoruz. Yaşasın zalimler için cehennem!"  diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

 

Program kapanış duasıyla son buldu.   (Ömer Nas, Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir