• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Newrozla Halkı  Yozlaştırıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber
Newrozu kutlamakla Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in doğarken mucize olarak sönen bin yıllık Mecusi ateşinin tekrar geri getirilmek istendiği ifade ediliyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Medine’ye hicret ettikten sonra yasakladığı Newroz adeta canlandırılmak isteniyor.

İslami olmayan Newroz’a katılmanın akidevi olarak çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, “Cahili adetleri ihya edenler Allah’ın gazabına uğrar. Newroz da cahili bir adettir. Kim onların Newrozunu kutlarsa onlarla haşrolur” dedi.

Newroz ADETİMİZ DEĞİLDİR
Newroz’un İslami bir örf ve adet olmadığını ve Newruz’da İslami olmayan adetler icra edildiğini, İran’da İslam’dan önce ateşe tapan Mecusilerin adeti olduğunu söyleyen Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, “Mecusiler ateş yakarak ona tapıyorlardı. Peygamberimiz Medine’ye hicret ettikten sonra cahiliye döneminde Medinelilerin kutladığı iki bayramın kutlanmasını nehyetmiştir. Bu bayramların yerine Ramazan ve Kurban bayramını getirmiştir. Cahili adetleri ihya edenler Allah’ın gazabına uğrar. Newroz da cahili bir adettir. Kim onların Newrozunu kutlarsa onlarla haşrolur” dedi.
Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Newroz’un adetleriyle İslam’da yasaklandığını şu şekilde ifade etti: “Resulullah (hicretten sonra Mekke’den) Medine’ye geldiklerinde, Medinelilerin Newroz günü ile Mehricân günü diye eğlendikleri iki günleri vardı. Allah Resulü, bu günler nedir, diye sordu. Medineliler, biz câhiliyye devrinden beri bugünlerde eğleniriz, dediler. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: Şüphesiz Allah size, o iki günün yerine daha hayırlı olan iki bayramı: Kurban Bayramı ile Ramazan Bayramı’nı vermiştir.”

Newroz’la HALKI YOZLAŞTIRIYORLAR
Newroz’un Müslüman halkı yozlaştırmak için İslam düşmanları tarafından bilinçli bir şekilde kabul ettirilmeye çalışıldığına dikkat çeken, Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, “İslam’da kadın ile erkek arasında bir perde var. Yahudiler, Hıristiyanlar, komünistler ve İslam düşmanları Müslümanları İslam’dan uzaklaştırmak için kadını kullanıyorlar. Newrozda kadın ve erkeği iç içe sokarak, bir araya getirerek toplumu yozlaştırıyorlar. İnsanlarımızı İslami değerlerden uzaklaştırmak istiyorlar. Müslümanlar gayri İslami olan Newroz ve benzeri cahili adetlere ve bu fitneye karşı uyanık olmalıdır. Müslümanlar bu fitneye karşı uyanık olup mücadele etmezse bu fitne ateşi evlerimize kadar girer. Newroz İslam’da yeri olmayan bir cahiliye adetidir. Newrozu kutlamak dinen uygun değildir” şeklinde konuştu.

CAHİLİ ADETLERE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ
Efendimiz (s.a.v)’in “Her kim, bir topluluğa (kavme) benzerse (onların giyindiği gibi giyinirse, gittiği yolda giderse ve onların işlediği fiilleri işlerse, günah ve sevap bakımından) o da onlardandır.” Diyerek Müslümanları bu tür cahili adetlere karşı uyardığına dikkat çeken Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, “Allah’ın sevgisi, şirk ve küfürle aynı kalpte olmaz. Bir insan ya Allah’ı sever ya da Allah’ın düşmanlarını sever. Allah bizi bütün Müslümanları böyle gayri İslami cahili adetlerden muhafaza etsin” şeklinde konuştu.

Newroz’a KATILANLAR YAPILAN GÜNAHA ORTAK OLUR
Newroz’un cahili bir adet olduğunu ve sahih hadislerle Newroz’un yasaklandığına dikkat çeken Molla Mustafa Durgun,

“Cahili adetlerin kutlanması akideye zarar veriyor. İslami değerleri silip cahili değerleri gündeme getirmek haramdır. Erkek ve kadınların iç içe karışması ve atılan sloganlar Newroz’un ne kadar yanlış bir şey olduğunu gösteriyor. Müslümanlar böyle cahili bayramlara gitmemelidir. Gidenler bu günaha ortak olur” diye konuştu.

CAHİLİ ADETLER TOPLUMA KABUL ETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Newroz gibi cahiliye adetlerin güncellenerek insanların batıl şeylere yönlendirilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca da “Bu tür cahiliye adetlerinin örfümüze yerleştirilmeye çalışılması kabul edilemez. Kurban Bayramımızı ve Ramazan bayramımızı kara bayram ilan eden bir zihniyetin sahiplendiği Newroz’a Müslümanların iştirak etmesi doğru değildir” diye konuştu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir