• DOLAR 32.271
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2455.33
  • ...
Erdoğan: Kaçak öğretmenlik yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, TRT canlı yayınında ünlü gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak, Nihal Bengisu Karaca`nın sorularını cevapladı.

Dershane meselesine değinen Erdoğan bu konu çok önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan`ın o açıklamaları;
PEDEGOJİK FORMASYONU OLMAYAN ÖĞRETMENLER
``Ben dersane konusunda kendileriyle çok görüştüm. Biz hizmet alımı yapalım. Sizlere garanti verelim. Bu konuda adımlar attık Danıştay engelledi. Gazeteler bizi cemaatin okullarına zemin hazırlıyor diye bizi eleştirdiler. Biz onlara sektörde yüzde 20 payınız var. Sınıfınızda 20 öğrenci varsa biz 10 öğrenci gönderelim onun maliyetini karşılayalım dedik.

Biz dersane olayını sonuna kadar savunamayız, ama okullaşmaya giderseniz hem sizin samimiyetiniz ortaya çıkar hem de okullar arasında rekabet çıkar. Ancak onlar dersaneye ağırlık verdiler ve seçerek öğrenci alıyorlar. Dersane olayında 2000 liradan başlıyor 20 bin liraya kadar ücretler alıyorlar. Bunların hepsi dökülüyor.

2015 yılı Eylül ayına kadar sabredeceğiz. Ama dersanelerde bizim aleyhimize açık açık propaganda yapılıyor. Dersanelerde 15 bin 20 bin öğretmenin pedegojik formasyonu yok. Kaçak öğretmen konumundalar. Yani kaçak çalışıyorlar.``

ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDİYORLAR
``Ciddi manada korku var. Yurtlarda korku var. Kız öğrenciler geldi. Onların dediğini yapmazsak annemi babamı arayacaklar, benim erkek arkadaşlarımla görüşmelerimi bahane ederek anne babamızı arayacaklarını söyleyerek tehdit ediyorlar. Biz sabır telkin ediyoruz.

Tüm öğrencilere yurt konusunda destek vereceğimizi söyledik``

Bu haberler de ilginizi çekebilir